Легендарният инвеститор Уорън Бъфет определя инвестирането като “проста игра”, която

...
Легендарният инвеститор Уорън Бъфет определя инвестирането като “проста игра”, която
Коментари Харесай

Бъфет: Маймуни ще се справят толкова добре, колкото финансовите консултанти

Легендарният вложител Уорън Бъфет дефинира вложението като “проста игра”, която финансовите консултанти са убедили обществото, че е по-трудна, в сравнение с в действителност е.

По време на тазгодишното заседание на акционерите на Berkshire Hathaway Бъфет разкритикува финансовите консултанти от Уолстрийт за това, че “улавят трохите, които падат от масата на капитализма” и съобщи, че в множеството случаи, “маймуни” биха могли да обезпечат по-добра рентабилност, просто като замерят с пари американски компании.

Бъфет уточни по какъв начин от 1941 година показателят Dow Jones Industrial Average е повишен от 100 до над 30 000 и съобщи, че това, което множеството хора би трябвало да вършат, е само да влагат пари в “американска компания” и да я оставят да пораства.

“Удивително е какъв брой доста хората усложняват тази елементарна игра,” споделя Бъфет за финансовите консултанти. “Разбира се, в случай че споделяха на всички какъв брой елементарна е тази игра, 90% от приходите им биха изчезнали.”

Бъфет от дълго време предлага на вложителите да влагат пари в индексни фондове с ниски разноски, които имат всяка акция от даден показател и автоматизирано по този метод диверсифицират портфейлите им. S&P 500, да вземем за пример, включва огромни компании, като Apple, Coca-Cola и Amazon.

Бъфет е казвал преди време пред CNBC, че за хората, които желаят да натрупат спестявания за пенсия, диверсифицираните индексни фондове “са най-логичното нещо от самото начало.”

“Купувайте непрекъснато индексен фонд върху S&P 500 с ниски разноски,” споделя Бъфет през 2017 година “Продължавайте да купувате и в положителни, и в сложни времена, изключително в сложни.”
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР