Лефортовският съд в Москва удовлетвори искане за арестуване на Христо

...
Лефортовският съд в Москва удовлетвори искане за арестуване на Христо
Коментари Харесай

Напрежение! Русия издаде заповед за Христо Грозев

Лефортовският съд в Москва удовлетвори искане за арестуване на Христо Грозев от проверяващия план " Белингкат " (Bellingcat), заяви " Интерфакс ".

Българинът е упрекнат в нелегално секване границата на Русия.
-->
Кога тъкмо и при какви условия Грозев, съгласно следствието, е минал незаконно границата, не се прецизира. Документът към делото е с стеснен достъп на уеб страницата за информация за активността на московските съдилища.

През декември предходната година стана известно, че Грозев е разгласен за търсене, само че не се знае по какъв член е упрекнат. В началото на февруари Грозев сподели пред австрийския вестник Falter, че е решил да не се връща в Австрия, където е живял дълги години, и ще живее в Съединени американски щати. " Подозирам, че във (Виена) има повече съветски сътрудници, информатори и поддръжници, в сравнение с служители на реда ", сподели той.

" По отношение на Грозев съдът избра мярка за неотклонение под формата на задържане под стража за период от два месеца от момента на изгонването му на територията на Руската федерация или от момента на задържането му на територията на Русия ", цитира организацията правосъдното решение ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР