Леенето на куршум е стар целебен метод, който обикновено се

...
Леенето на куршум е стар целебен метод, който обикновено се
Коментари Харесай

Как работи леенето на куршум и защо помага?

Леенето на патрон е остарял целителен способ, който нормално се предава по женска линия. Ритуалът оказва помощ на болния при нерешителност, бодърствуване, тревога или за повреждане на проклятия. Умеещите да леят патрон (също нарачени баячки) търсят първоизточника на казуса, употребявайки олово и личните си вълшебен умения. Препоръчително е да се потърси баячка до 40-тия ден след уплахата, тъй като по-късно се счита, че страхът “оживява ” и е по-трудно да бъде пропъден.

Едно от най-важните условия за триумфа на леенето на патрон е както лечителят, по този начин и лекуващият се да имат вяра напълно в триумфа на ритуала. Ако тази религия липсва или е неуверена, то шансът за триумф е най-малък.

Как работи леенето на патрон?

 Как работи леенето на патрон и за какво оказва помощ?

Преди началото на ритуала баячката би трябвало да облече чисти облекла и да измие ръцете си под течаща вода. След това е ред на стаята да се приготви - нормално светлината се мръква и се палят или свещи, или огън, чийто пламък по-късно взе участие в самия обред.

“Болният ” се поставя да легне, след което баячката разтапя на огъня парче олово и бързо го изсипва в съд със студена вода, където то се пръсва на дребни късчета. Това се прави три пъти, на три разнообразни места - над главата, гърдите и коленете. Мястото, където оловото се пръсне на най-вече късчета, е източникът на страха.

Докато прави всичко това баячката произнася вълшебен слова. Думите, изречени по време на ритуала, са част от мистицизма на цялото лекуване - рядко, в случай че въобще лекуващият се може да си напомни точните слова или пък въобще да ги разбере, до момента в който биват изричани.

 Леене на патрон

Водата, в която се изгася “куршумът ”, също се употребява - лекуващият се би трябвало да отпие от нея, след което баячката намазва “слабите ” места на тялото - главата, гърдите и коленете.

След като тази част от ритуала завърши, се оглежда оловото - след угасяването си заема формата на страха на индивида. Ако прилича човек, то казуса на “болния ” идва от някого, който познава. Ако наподобява на животно или предмет, то те са повода за паниката, напрежението или даже проклятието, което виси над тях.

След края на ритуала “болният ” носи фигурката от олово вкъщи и спи с нея под възглавницата 10 дни. След това би трябвало да я хвърли в река или различен тип течаща вода, с цел да “отнесе ” страха му далеко.

Защо леенето на патрон оказва помощ?

Макар доста хора да подхождат с предрешение към леенето на патрон, в множеството случаи потърсилите такава помощ удостоверяват, че ритуалът им е оказал помощ. Някои настояват, че всичко е въпрос на самовнушение или фактът, че индивидът споделя за страха си на лечителя, оказва помощ за изхвърлянето на напрежението и страха - самият акт ги освобождава от натрупалата се негативна страст.

Друг пък са на мнение, че магия в действителност съществува и лечебните сили на баячката са тези, които са ги избавили от злото, което ги е преследвало. При всички случаи тези, които са повярвали в силата на ритуала и са се доверели на баячката, да ги избави от казуса, са облекчили страданията си и са траяли живота си с олекнала душа.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР