Лечебните и магически свойства на камъка карнеол (или още карнелиан)

...
Лечебните и магически свойства на камъка карнеол (или още карнелиан)
Коментари Харесай

Карнеол - значение и свойства на камъка

Лечебните и вълшебен свойства на камъка карнеол (или още карнелиан) са известни на човечеството от антични времена. Има доста антични митове за този омайващ минерал, разказващи за неговия митичен генезис и вълшебен качества.

Нашите предшественици са били сигурни, че карнеолът има способността да въздейства върху здравето и ориста на своя притежател. Съвременните литотерапевти и езотерици споделят мнението на своите прародители и предлагат потреблението на бижута с камъка на хора, които са изправени пред избрани житейски проблеми.

Физически свойства на Карнеол

Карнеолът е полускъпоценен минерал от халцедоновата група. За него са присъщи гама от огнени цветове: оранжево, алено, червеникавокафяво или жълтеникавокафяво. Оттенъкът зависи от количеството примеси от силиций и желязо в състава. Преобладаването на силиция в структурата на минерала му придава жълти, червени и кафяви тонове. С високо наличие на желязо, скъпоценният камък придобива червени и пурпурни нюанси. Минералозите назовават камънитер карнеол с богата алена цветова гама, червено-кафяви - сардоникс, ажълто и оранжеви - линкурия. Отличителна линия на карнеола са линии и концентрични кръгове от бял, кайсиев или кафяв цвят. За проби с хомогенна конструкция те могат да бъдат размити и да се видят единствено под лупа.

Карнеолът принадлежи към камъните със междинна издръжливост и се поддава добре на обработка за бижута. Твърдостта му по 10-точковата канара на Моос е 7 единици. В допълнение към тези характерности карнеолът се разграничава от другите минерали с восъчен искра, бяла линия, неравномерно или черупковидно строшаване, триъгълна сингония, липса на разединение.

Използване на Кернол в антични времена

 Карнеол - значение и свойства на камъка

В античен Египет той е свързван с настойничката на майчинството и женствеността, богинята Изида. Населението на страната на фараоните го употребило за разработване на бижута и декорация на предмети на религиозно поклонение. Египтяните са употребявали карнеола за медицински цели. Те вярвали, че аленият камък има способността да стопира кървенето и да успокоява нервите. В средновековна Европа минералът е бил употребен като амулет, който може да защищити човек от магьосничество и проклятия. Богатите европейци носели пръстени от карнеол, с цел да усилят благосъстоянието си и да се предпазят от разнообразни рискове. В Персия камъкът се считал за чисто женски, давайки хубост и безконечна младост на нежния пол.

Сред народите на Източна Европа карнеолът е бил не по-малко известен, в сравнение с измежду другите нации. Нашите предшественици са дарили камъка с вълшебен свойства и са вярвали, че силата му ще ги защищити от несгоди и паники. Самотните девойки носели украшения от карнеол, с цел да срещнат по-бързо своята сродна душа. Омъжените дами употребявали минерала, с цел да поддържат обич, почитание и съгласие в фамилията.

Използване на карнеол при лекуване на болести

Лечебните свойства на камъка са толкоз изразени, че даже в медицината се е оформило настрана направление, наречено карнеол терапия. Лечебните свойства на камъка се дължат на неговата радиоактивност. Нивото и е толкоз нищожно, че не е в положение да има гибелен резултат върху човешкото здраве. Малката доза радиоактивно лъчение в минерала има позитивен резултат върху действието на всички органи и системи в тялото. Помага за прекъсване на кървенето и ускорение на заздравяването на рани.

За да могат свойствата на камъка да се проявят допустимо най-бързо, литотерапевтите предлагат да го нагреете и да го приложите върху болното място за няколко минути. С тази елементарна процедура е допустимо да се отървете от рани, отоци, циреи и други кожни лезии, породени от разнообразни аргументи.

Литотерапевтите поучават потреблението на камъка за намаление на телесната температура, подсилване на костите, ноктите и зъбите, лекуване на нервни разстройства и менструални нарушавания. За облекчение на положението при заболяването на Грейвс и други патологии на щитовидната жлеза, карнеоловите мъниста, които би трябвало да се носят непрекъснато, ще оказват помощ на човек.

Карнеолът лекува и главоболие. За да се отървете от него без хапчета, би трябвало да нанесете дребни късчета гладък камък за 10-15 минути върху затворени клепачи.

Карнеолът има способността да възвръща храносмилателния развой, да усъвършенства кръвообращението и да защищава от инфекциозни болести. За хората, които са тревожни, оказва помощ да се успокоят и да се концентрират.

Как да носите вярно карнеол за удобен резултат върху здравето

Литотерапевтите поучават да рамкирате минерала в пръстен. Така той има позитивен резултат върху прочувственото положение на човек, оказва помощ за унищожаване на тревогата и нормализиране на съня. Но е извънредно нежелателно да се употребява камъкът под формата на висулка, мъниста и огърлици, защото в този случай той може да провокира изблик на яд у притежателя си. Изключение от това предписание може да се направи единствено за хора, страдащи от болести на ендокринната система.

Някои литотерапевти са сигурни, че лечебните свойства на карнеол са директно подвластни от цвета му.

Какъв колорит на карнеол е подобаващ за мъже и за дами

За медицински цели специалистите предлагат потреблението на червен карнеол за мъже. Той ще защищити притежателя си от проблеми с потентността и ще му помогне да зачене крепко дете.

За възстановяване на здравето на нежния пол е уместно жълто-оранжево камъче. Има позитивен резултат върху женската репродуктивна система, предизвиква лесната бременност и раждане без затруднения.

Магични свойства на карнеол

 Карнеол - значение и свойства на камъка

Този минерал се свързва с обич, честност и фамилно благополучие. Езотериците поучават всеки, който желае да отбрани персоналния си живот от кавги, ревнивост и изменничество, да се снабди с украшение със драгоценен камък. Магията на карнеола оказва помощ за подсилване на възприятията сред съпрузите, защищава от любовни вълшебства и любовни заклинания.

За повишение на половата сила езотериците поучават да употребявате тъмночервен карнеол. Такъв камък покачва привлекателността на притежателя си в очите на противоположния пол, въздейства позитивно на неговото либидо и предотвратява развиването на полови дисфункции.

В допълнение към удобния резултат върху половата сфера, карнеолът защищава човек от кавги, кавги и отрицателни външни въздействия. Камъкът ще направи притежателя си по-тактичен, ще го научи да намира взаимни отстъпки и да взема сложни решения.

Магическите свойства, разкрити в карнеола, ще предпазят човек от злоба, ще му дадат самочувствие и ще оказват помощ за развиването на интуицията и свръхестествените качества. Камъкът ще извърши притежателя си с витална сила, ще усъвършенства настроението му, ще притегли шанс и финансов триумф към него.

Когато купувате карнеол, магьосниците поучават да се обърне внимание на специалността на индивида, който ще го носи. Необичайните свойства на минерала се виждат най-добре от художници, писатели, музиканти, скулптори, артисти, занаятчии и предприемачи. Такъв амулет ще даде креативно ентусиазъм на хората от тези специалности, ще им помогне да реализират триумф и материално благоденствие.

Как да носите карнеол, с цел да усетите магическия му резултат?

Като амулет можете да употребявате както бижута с камък, по този начин и сувенири, направени от него. Най-добре е да го носите на ръка или в джоба си.

Когато купувате карнеол, магьосниците се поучават да извърнат внимание на неговото качество. Не би трябвало да купувате минерал, който има бели петна или недостатъци. От подобен случай се излъчва мощна негативна сила, която може да докара до преждевременна гибел на човек. За вълшебен цели би трябвало да се употребяват единствено висококачествени камъни с недокоснат нишковиден модел.

За кого подхожда карнеол съгласно хороскопа?

Астролозите считат този камък за повсеместен и поучават всички да го носят. Единственият знак от зодиака, на който силата на минерала може да навреди, е избухливият Скорпион. Хората, родени под това съзвездие, не се предлагат да носят карнеол, защото той може да предизвика неконтролируеми прояви на яд у тях. Въпреки това в интервал на незаинтересованост и креативна рецесия, астролозите поучават Скорпионите да обмислят вид с шарки по повърхността на камъка.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР