[Leanplum/ Momchil Kyurkchiev] DigitalK е сред водещите дигитални конференции в

...
[Leanplum/ Momchil Kyurkchiev] DigitalK е сред водещите дигитални конференции в
Коментари Харесай

Момчил Кюркчиев, Leanplum: Броят на разработчиците ни в София ще надмине този в Сан Франциско

[Leanplum/ Momchil Kyurkchiev] DigitalK е измежду водещите цифрови конференции в Централна и Източна Европа. На 31 май и 1 юни представители на компании като AirBnb, L’Oreal, Fitbit, AKQA, IndieGoGo, Pinterest, Amazon Alexa ще покажат последните софтуерни нововъведения в разнообразни браншове и новите бизнес модели, които те основават. Ценният опит на лекторите ще помогне на хората, които взимат решенията в бизнеса, да структурират фирмите си в синхрон с цифровата промяна, да приказват по-ефективно с клиентите си, да продават по-добре и да генерират напредък на бизнеса си. Билети и повече информация за участниците може да откриете в уеб страницата на събитието, както и на страницата във Фейсбук. Още по тематиката
Кърк Джонсън: След 10 години интернет ще е като кислорода

Бизнес шефът в рекламната организация Wieden+Kennedy и преподавател на DigitalK 2018 пред " Капитал "
19 апр 2018
Джон Гарджуло: Новите артикули на Airbnb ще трансформират образа на компанията

Ръководителят " Продуктов маркетинг " в Airbnb Джон Гарджуло и преподавател на DigitalK 2018
18 апр 2018
Лекторите на DigitalK 2018: Mакс Аморделузо

Tехнологичен евангелист на виртуалния помощник Amazon Alexa за Европа
17 апр 2018
Монти Мънфорд: Нуждаем се от цялостна смяна на интернет

Известният софтуерен публицист и участник в конференцията DigitalK 2018 пред " Капитал "
16 апр 2018
Жеко Колев: Работното място би трябвало да поражда креативност

Директорът " Стратегическо развиване " в WeWork и преподавател на DIGITALK 2018 пред " Капитал "
13 апр 2018
Момчил Кюркчиев е изпълнителен шеф и съосновател на Leanplum - бързо разрастваща се мобилна маркетингова компания със седалище в Сан Франциско и главен хъб за разработчици в София. Израснал в Русе, Момчил отпътува да учи в СAЩ, където се причислява към Гугъл като водещ инженер. Основава Leanplum през 2012 година дружно с Андрю Фърст, а досега компанията е получила финансиране в размер на 98 благ. $. Момчил е един от лекторите на цифровата конференция DigitalK 2018, на която ще показа опита си в региона на предприемачеството и мобилния маркетинг. Ето какво сподели той пред " Капитал " месец преди събитието:

Кой е планът от последната година, с който се гордеете най-вече?
- В Leanplum непрекъснато подтикваме щастието на чиновниците, като построяваме по-дълбоки взаимоотношения на работното място. Затова и бих oтличил един план, обвързван с екипа ни, над другите ни достижения през 2017 година като да вземем за пример трикратния ни напредък или новопривлечените финансиране и клиенти да вземем за пример. Реорганизирахме инженерите си по отношение на най-хубавите образци от компании като Spotify и Amazon и внедрихме самостоятелни екипи. Това са стартъпи в стартъпа, по модела на водачеството в една нишка (Single Threaded Leadership). Те включват разработчици, продуктови мениджъри, само че и дизайнери. Моделът разрешава на екипите ни в България да са независими и да движат сами цели елементи от продукта ни.

Коя е цифровата наклонност на 2018-2019 година?
- За мен това е желанието на обществото да управлява достъпа до своите персонални данни. GDPR, новият правилник за отбрана на данни, е ясният образец за този тренд. Ние сме отделили огромна част от екипа си от разработчици, с цел да оказваме помощ на клиентите си в това отношение.

С какво компанията ви ще е по-различна през 2019 година по отношение на 2017 година?
- Основната разлика е, че ще сме по-близо до реализирането на нашата визия за бъдещето на цифровия маркетинг. Ние имаме вяра, че цифровият маркетинг не би трябвало да се асоциира със спам, а да дава опция на фирмите да построяват по-стойностни взаимоотношения с клиентите си. За да реализираме тези цели ще заложим и на увеличение на екипа. В началото на 2017 година бяхме 100 души, а задачата ни за началото 2019 година е да сме 300. България има значима роля за този напредък. В момента акцентираме на София като развоен център и скоро броят на разработчиците тук ще се изравни, а може би даже и ще изпревари този в Сан Франциско.

Как ще наподобява интернет след 10 години?
- Мощта на компютрите се ускорява, а обработката на данни става все по-достъпна и евтина. Това е директен път за развиване на машинно самообразование и изкуствен интелект. Преди няколко години футуристът Рей Курцвайл беше споделил, че през 2029 година машините ще могат да разсъждават като човешкия мозък. Възможно е след 10 години интернет да е на всички места - наличен освен на екран, само че и в директна интеракция с човешкия мозък. Курцвайл счита, че в бъдещето индивидът и изкуственият разсъдък ще се слеят в едно цяло, а интернет ще бъде най-естественият метод за връзка.

Повече за всеки от лекторите на DigitalK, както и изявленията с тях ще откриете на страниците на в. " Капитал " в идващите седмици. В специфичната графа във връзка събитието ще търсим и отговори на най-важните въпроси за обществените мрежи, изкуствения разсъдък, финтех промишлеността, умните устройства и цифровия бизнес:

- Иън Уортън, креативен шеф на цифровата организация AKQA
- Джесика Джиолио, публицист и стратегически шеф в компанията за маркетинг на потребителско прекарване Sprinklr
- Айелет Ноф, съосновател на PR организацията Blonde 2.0
- Джоел Хюс, шеф за Европа и Англия в краудфъндинг платформата IndieGoGo
- Димитрис Косифас, началник продажби на реклама за туризъм, покупко-продажби и технологии за Гърция, България, Кипър и Малта в Гугъл
- Людо Антонов, шеф " Инженерно развиване " в Pinterest
- Монти Мъмфорд, софтуерен публицист
- Макс Аморделузо, софтуерен евангелист на Amazon Alexa за Европа
- Джон Гарджуло, началник " Продуктов маркетинг " в Airbnb
- Кърк Джонсън, бизнес шеф в Wieden + Kennedy
- Яни Валжавек, съосновател на платформата за ръководство на цифрови активи ICONOMI

Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР