Лазуритът е скала, която е направена от няколко различни минерала.

...
Лазуритът е скала, която е направена от няколко различни минерала.
Коментари Харесай

Значение и свойства на лазурита

Лазуритът е канара, която е направена от няколко разнообразни минерала. Може да се срещне в разнообразни цветове – най-често това са нюанси на синия цвят. Можете да намерите лазурит от ярко до мрачно синьо, стигащо чак до лилаво. Има особена искра, когато се преглежда на дневна светлина, а вечер наподобява загадъчно, даже малко тъмно, само че е извънредно хубав и обаятелен.

Лазуритът е доста скъп и мечтан камък още в древността. Бил е употребен доста в Мексико, Египет, Месопотамия, Рим, Гърция. В наши дни има залежи в Русия (езеро Байкал), в Афганистан. В предишното лазуритът е бил по-скъп от смарагда, тъй като е бил доста издирван и скъп. Естествено се намирал много мъчно, което увеличавало и цената му.

Смята се, че лазурит може да помогне и при много здравословни проблеми. На този камък се приписват също и доста вълшебен свойства. Ако имате някое от тези положения, лазуритът е вашият асистент:

- проблем с очи;

- с далака;

- треска;

- страдате от епилепсия

- някакви проблеми с щитовидната жлеза.

- високо кръвно налягане.

- раздразнителност.

- бодърствуване.

- кошмари.

Всичко, което би трябвало да извършите, е да го носите със себе си. В някой страни даже считат, че в случай че се сложи на корема на бременна жена, това ще помогне на майката и ще предотврати опцията от импровизиран аборт.

В Древен Египет се е считало, че притежанието на подобен камък, може да ви даде опция да говорите с богове, с великите сили. Едно поверие от предишното е останало и в наши дни – счита се, че лазуритът може да ви помогне в задачата с изчистването на всевъзможни отрови от организма ви.

 Лазурит

В Европа този тип камък се приема знак на откровеност и доста чисти взаимоотношения – в случай че подарите подобен тип камък на някого, това би означавало, че го възприемате като добър ваш другар. Освен това европейците считат, че притежанието на този тип камък ще им помогне да осъществят и най-амбициозните си фантазии.

В наши дни лазуритът се счита за подобаващ накит, в случай че желаете да пречистите аурата си от всевъзможни отрицателни въздействия и да повикате позитивното в живота и съзнанието си. Специалисти настояват също, че този камък сбъдва фантазии и носи наслада на този, който го има.

Според астролози този камък и зодиакалните знаци си партнират добре - той е подобаващ за всички, само че най-добре работи на хората от зодия водолей, везни и стрелец. Противопоказен е единствено за козирог.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР