Lamborghini разкри нов концептуален електромобил по време на Седмицата на

...
Lamborghini разкри нов концептуален електромобил по време на Седмицата на
Коментари Харесай

Lamborghini представи нова EV концепция, инспирирана от космически кораби

Lamborghini разкри нов концептуален електрически автомобил по време на Седмицата на колите в Монтерей, написа Engadget. Изцяло електрическият Lamborghini Lanzador може да се похвали с всички типове високотехнологични аспекти, като дизайнът му е въодушевен от галактически кораби.

Този автомобил от клас Grand Tourer (GT) разполага с голям брой информационно-развлекателни функционалности, с огромен Y-образен мост на централната подпора и фино арматурно табло за осъществяване на настройки.

Освен това лидерът има неотложен достъп до ръководството на климатика и разнообразни цифрови функционалности посредством интегриран " пилотски модул ". Този модул разрешава и достъп до редица режими на шофиране посредством личната система за ръководство ANIMA. Има даже прибиращи се екрани, които предават на пасажерите съответната информация по отношение на скоростта, дистанцията, климата, развлеченията и други

Що се отнася до дизайна, водачът и пасажерът седят ниско до земята, като в аероплан, и са разграничени от тази централна подпора. Компанията твърди, че интериорът е " ненадейно необятен ", макар височината на покрива от към 1,5 м, което в допълнение усилва пропорциите на автомобила ниско до земята. Задното пространство може да се употребява за предпазване на багаж и други движимости от първа нужда, а под предния похлупак има прикрит багажник за повече благоприятни условия за предпазване.

Но какво да кажем за всички тези вътрешни екстри, които усилват скоростта? Lanzador включва мощни електрически мотори на всяка ос с оптималната мощ над един мегават. Има задвижване на всички колела с e-torque на задния мост за по-добро превъзмогване на завоите. Lamborghini споделя, че всичко това се зарежда от " високопроизводителна батерия от ново потомство " и обезпечава дълъг пробег, само че не оповестява какъв брой тъкмо изминава с едно зареждане. Компанията също по този начин споделя, че аеродинамичният дизайн на автомобила би трябвало в допълнение да усили пробега в действителни условия.

Въпреки че е строго концептуален автомобил, Lamborghini споделя, че Lanzador не е просто " волност на дизайнери и инженери " и обезпечава " съответен прелиминарен обзор " на серийните коли, които ще стартират да се създават през 2028 година За тази цел тук е подложен акцент върху екологичните материали за планиране. Това също по този начин прибавя още едно доказателство, че компанията има сериозен желание да премине напълно към електрическо задвижване до 2030 година

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР