Лъжи се оборват с документи и факти. Публикувам оставката си

...
Лъжи се оборват с документи и факти. Публикувам оставката си
Коментари Харесай

Бившият началник на кабинета на президента: Не съм уволнен, сам си подадох оставката

" Лъжи се оборват с документи и обстоятелства. Публикувам оставката си от президентството с входящ номер. Две седмици преди този момент бях изнесъл от кабинета си персонални движимости, костюми... Казал съм в очите на получатела: " Подавам си оставката ". След което напуснах. Тръгнал съм си с една икона от бюрото. И това е проверимо. " Това оповести в обществената мрежа Фейсбук някогашният шеф на кабинета на президента Румен Радев - политологът Калоян Методиев.

" Всякакви внушения от последните 8 месеца за уволнения са операции. Тиражирането им в последно време от юристи на типичен мутри, публицисти, боравещи с непроверени обстоятелства, е показателно за равнището им на осведоменост и моралните им ориентири. Пусканите други версии на случилото се се употребяват с користна цел и са чисти интриги ", отбрани се Методиев.

Политологът очевидно е провокиран от изявлението на водача на „ Движение 21” Татяна Дончева. В изявление пред журналиста Сашо Диков тя съобщи, че ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е пратила Калоян Методиев като " троянски кон " при президента Румен Радев и това била повода за уволнението му.

Методиев подаде оставка на 21 септември 2020 година като шеф на кабинета на президента. Той стимулира напускането си с „ разминаване в оценките, методите и задачите на политиката”.

" Напускам президентската институция заради разминаване в оценките, методите и задачите на политиката (не в преходен смисъл). Благодаря на част от екипа, с който работихме. Продължаваме напред! ", написа тогава във Фейсбук Методиев. Малко по-късно от администрацията на „ Дондуков” 2 разпространиха публично известие, че не Методиев напуща, а Радев го е освободил. Факт, който се оборва от документа, който Методиев разгласява.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР