Водолази прехвърлиха успешно специално отгледани корали от Световната коралова консерватория

...
Водолази прехвърлиха успешно специално отгледани корали от Световната коралова консерватория
Коментари Харесай

Изкуствено отгледани корали бяха прехвърлени успешно в резерват в Нидерландия

Водолази трансферираха сполучливо особено отгледани корали от Световната коралова консерватория в аквариум в зоопарк „ Бюргерс “ в град Арнхем в Нидерландия, оповестява Българска телеграфна агенция.

Аквариумът е основан като резерват за застрашения тип, с цел да се опази международната му популация.

„ Това е първият план, който има за цел да се запазят коралите. Те имат капацитета да бъдат върнати назад в дивата природа. Много е значимо да ги опазим, защото те са извънредно застрашени от изгубване “, сподели биоложката Ниенке Клеркс от зоопарка.    

Това е един от няколко плана в международен мащаб. Те се стремят да се оправят с намаляването на популациите на кораловите рифове, които страдат от избелване, породено от покачващите се температури на морето. Коралите са от изключителна значимост за морските екосистеми.

Тези планове, обаче не могат да спрат вълната от вреди нанесени от климатичните промени, прекалено огромния улов и замърсяването.       

Световната коралова консерватория се надява да сътвори аварийни популации в аквариуми в цяла Европа, които биха могли да се употребяват за заселване на диви коралови рифове.

Зоопаркът работи по построяването на кораловия резерват дружно с Океанографския музей на Монако и два френски аквариума.

По-рано през април учени споделиха, че кораловите рифове по света претърпяват световно избелване за четвърти път.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР