Кюстендил. Кметове на села от община Кюстендил поискаха съдействие от

...
Кюстендил. Кметове на села от община Кюстендил поискаха съдействие от
Коментари Харесай

Кметове на села от община Кюстендил поискаха съдействие от областния управител заради чести проблеми с електрозахранването

Кюстендил. Кметове на села от община Кюстендил желаеха подпомагане от регионалния шеф поради чести проблеми с електрозахранването, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Кюстендил . Според кметовете проблемите са от години. „ По места се случват токови уреди, вършат се профилактики и то зимно време. Обаждаме се, търсим отговори, препращат ни към електронния уебсайт на сдружението. Жителите пък търсят нас. Многократно сме се обаждали на националния телефон. Молим за някаква облекчена връзка с сдружението, а не да изчакваме по 15-20 минути, да се освободи оператор, да изслушаме какво се случва на цялата територия и едвам тогава да се свържем “, сподели Екатерина Николова, кметски наместник на село Долна Гращица. По думите й не се е случило и обещаното пречистване на трасетата в обитаемото място. Кметският наместник уточни, че не е задачата да се поражда спор, а да се откри решение на проблемите.

Кметовете показаха, че на 16 и 17 февруари е имало многократни спирания, а от сдружението са показали, че нямат повреди или планувани спирания. През годините жителите на селата са подавали тъжби, даже и групови, само че без резултат.

Кметовете показаха, че има хора, които са избрали да си закупят къщи в селата, само че заради проблемите с електрозахранването са изразявали страдание, че са създали такива вложения. „ Молим за подпомагане, отношение, организация на работа и проблемите да бъдат отстранени “, сподели Екатерина Николова. След срещата с регионалния шеф на Кюстендил стана ясно, че отговор на поставените въпроси ще има в период до един месец.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР