Кюстендил. 10 страхотни концерта и 5 вълнуващи кино-прожекции подготвя Община

...
Кюстендил. 10 страхотни концерта и 5 вълнуващи кино-прожекции подготвя Община
Коментари Харесай

Концерти и филми в уикенд програмата на „Кюстендилско лято“

Кюстендил. 10 страхотни концерта и 5 вълнуващи кино-прожекции приготвя Община Кюстендил в границите на летните културни празници през 2022 година, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Кюстендил . Програмата стартира на 29 юли и продължава чак до края на месец август.

Всеки петък Община Кюстендил провежда концерти на Арката на площад „ Велбъжд “ с начален час 20.30. Ще гостуват едни от най-обичаните българските банди – Група „ Остава “ гостува за първи път в Кюстендил с концерт, включен в националното им турне „ 30 години Остава “, а „ Керана и космонавтите “ идват непосредствено от град Пловдив особено за своите кюстендилски фенове. Група „ P.I.F. “ ще показа приказния си театър, отдаден на някогашния фронтмен на групата Димо. „ Бай рок “ пък е заглавието на най-новия план на Филип Аврамов и група „ Джинджифил “, които ще свирят дружно с Калин Вельов на кюстендилска сцена. В последния петък Професионалния духов оркестър Кюстендил ще зарадва своите фенове със независим концерт.

Всяка събота от 20.30 часа, на сцена „ Базиликата “ в Хисарлъка, по време на прелестните залези кюстендилци и посетители на града ще могат да се любуват на стойностни музикални осъществявания. Началото е с концертите на кюстендилеца Кристиян Янкулов и младия реализатор със запаметяващ се глас Кирил Хаджиев, по-известен като ТИНО. Кюстендил ще се преобрази в един дребен Париж, под джазовите осъществявания на Ginger Groove, а музикалния план „ Пътят на Пилигрима “ ще докара на нашата сцена Деница Серафим, Асен Маринов и още доста надарени музиканти. На 27 август програмата ще приключи с концерт на най-новия струнен квартет на българската музикална сцена – Струнен квартет „ Пипков “.

Лятното кино в Кюстендил тази година се придвижва на хълма „ Хисарлъка “. Прожекциите стартират в 21.30 часа, незабавно след концерта. Освен панорамната панорама, в общо 5 съботни вечери през юли и август ще се насладите на неповторима селекция от късометражни филми, предоставени от „ Кинематограф Медия “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР