Кюрдите скоро могат да се окажат в крайно незавидно положение,

...
Кюрдите скоро могат да се окажат в крайно незавидно положение,
Коментари Харесай

Каква съдба очаква кюрдите след превземането на Ракка: Предателство от САЩ или нападение от Турция

Кюрдите скоро могат да се окажат в извънредно нежелано състояние, предвижда изданието rusvesna.su. Не е мъчно да се допусна, че ги чака орис, споделена от всеки, който е употребен от западните спецслужби в техен интерес. Кюрдите в този момент водят боеве с ИД за последните квартали на Рака, следени от терористите на ИД. Развръзката е близо, със старанията на „ Сирийските демократични сили градът скоро ще се окаже зона за въздействие на умерената съпротива. Само не е ясна по-нататъшната орис на самите реализатори на черната работа.

От север към град Африн се приготвят да тръгнат турски войски. Турците ненавиждат кюрдите и тази омраза носи освен политически, само че и етнически темперамент.

Турската артилерия ежедневно бие по позиции на кюрдски отряди. Клин на протурски групировки при поддръжката на Анкара към този момент е набит сред Африн и Манбидж. В северната част на провинция Алепо хазяйничат турски военни.

За да удържат Африн, на кюрдите ще им се наложи да изтеглят свои подразделения от Ракка и други провинции. В резултат всичко отвоювани от кюрдите територии ще се окажат едва предпазени и без необикновен труд може да бъдат заети от други поддържани от Съединени американски щати формирования. С тази роля ще се заеме всяка от сирийските опозиционни групировки, задоволително алчна и не толкоз своенравна като кюрдите.

В стълкновението на Турция с кюрдите, Съединени американски щати така и така нямащи към този момент аргументи да ги спонсорират, ще получат безспорен мотив дефинитивно да се отвърнат от своето протеже: Турция е член на НАТО. В тази обстановка кюрдите се оказват един на един с най-могъщия съперник в света.

Всичко отива към това, че кюрдите ще бъдат хвърлени като отработен материал в изключително неизгодна обстановка. Ще се удостовери догатката, че спецслужбите, поддържащи по-рано кюрдите, повече не се нуждаят от тях. Промъкват се известия, че след приключването на интервенцията в Ракка Съединени американски щати имат намерение да си вземат от кюрдите цялото тежко въоръжение, предоставено им преди този момент.

Всъщност кюрдите към този момент не са потребни на никого, тъй като никой не е заинтригуван от основаване на единен, самостоятелен и капризен Кюрдистан, владеещ петролните полета на Ирак и Сирия. Новата страна би била опасност за района.

Редакция БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР