Курсистите ще се запознаят с най-лесните начини за смесване на

...
Курсистите ще се запознаят с най-лесните начини за смесване на
Коментари Харесай

Библиотеката организира ученически курс за начинаещи DJ

Курсистите ще се срещнат с най-лесните способи за разбъркване на песни и инструментали и съпровождащите ги резултати при правенето на финалния микс

Регионална библиотека „ Любен Каравелов “ – Русе провежда курс за непрофесионални DJ за възпитаници на възраст от 8 до 12 клас.

Курсът има за цел да вкара начинаещите фенове (момчета и момичета) в света на професионалния микс. Курсистите ще се срещнат с най-лесните способи за разбъркване на песни и инструментали и съпровождащите ги резултати при правенето на финалния микс.

Освен чисто на практика, ще се срещнат информативно с научната страна на звука - разбиране за периодичност, амплитуда, дълготрайност, движение, тоналност и други, което ще спомогне за по-правилно и качествено възпроизвеждане на крайния артикул. Ще се срещнат и с термините при правене на микс – Cue, Master, Loop, Fader, Pan, Cut, Cross, и прочие

Всичко това ще е подкрепено с на практика задания посредством налична техника в Регионална библиотека „ Любен Каравелов “. Курсът е за начинаещи, няма искания за професионална подготовка за работа. Той е с информативен темперамент, само че ще е потребен при вероятно бъдещо предпочитание за реализация. Продължителност на курса – 3 месеца, като занятията ще се организират на територията на Регионална библиотека „ Любен Каравелов “ в извънучебно време.

ЕТАПИ НА ОБУЧЕНИЕ:

I-ви стадий:

Теоретична основа: Запознаване с понятията тон, амплитуда, мощ, движение, тоналност. Кратка история на DJ-движението. Стилове музика. Приложение на DJ правилата за разбъркване на тон в други изкуства и специалности – кино, радио, телевизия, звукозаписни студиа, правене на музика за танцовите форми. (Видеопрезентация.)

Практическа основа: запознаване с Първичен миксиращ пулт, входове за сигнал, изходи на сигнал, потенциометри и фейдъри.

II-ри стадий:

Теоретична част: Запознаване с характерностите на звука, движение, такт, тоналност.

Практическа част: запознаване с водещи международни DJ Software (за PC или Mobile -устройства). Преглед на DJ миксер и аналогията му с DJ software.

III-ти стадий:

Теоретична част: Какво е микс, ремикс, DJ set? Начини на разбъркване на песни и инструментали – съразмерен микс, темпови микс. Използване на версии на смесваните песни – радио версия, клубна версия, extended версия. Сайтове за DJ-и. Ефекти при разбъркване. (Loop, Echo-out, Filter и пр.)

Практическа част: Изготвяне на първи DJ set от 3 песни. Подбор на музика, разбор на музиката (темпо и тоналност), Подредба на песните в общия DJ set. Избор на метод на микс – храмоничен, темпови, за време.

IV-ти стадий:

Теоретична част: Части на художественото произведение. Аналогии с построяването на DJ set. Темпова последователност, прочувствена последователност, светлинна последователност.

Практическа част: Изграждане на микс от 6 песни.

Подбор на музика, разбор на музика, избор на метод на микс, класификация, реализация.

V-ти стадий: DJ-водещ (MC).

Теоретична и практическа част: Работа със личния глас. Запознаване с понятията офанзива на гласа, мощ на гласа, тембър на гласа. Работа с микрофон. Видове микрофони (студийни, за публика, за живо пеене или говор; жични, безжични, аудио системи). Поведение пред аудитория. Сценични правила. Изграждане на изцяло показване пред аудитория на база частите на художественото произведение.

VI-ти стадий: DJ-ремикс.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР