Курсанти в Търново носят знамена реликвиОбезвреждат кораб – нарушител във

...
Курсанти в Търново носят знамена реликвиОбезвреждат кораб – нарушител във
Коментари Харесай

Заря за 6 май,армията показва какво може по телевизията

Курсанти в Търново носят флагове реликви Обезвреждат транспортен съд – извършител във Варна МиГ-ове и Кугъри летят над Граф Игнатиево Илюминации в Борисовата градина
Българската войска въпреки всичко ще чества 6 май – Деня на храбростта, само че поради изолацията, в резултат на пандемията, ще покаже какво може без аудитория - единствено по малкия екран.

6 май през тази година ще бъде маркиран с няколко прояви, съобразени с въведените противоепидемични ограничения. Събитията ще включват церемониален обред в Националния боен университет „ Васил Левски “ във Велико Търново и демонстрации на качества от силите за специфични интервенции, от Военноморските и Военновъздушните сили, заяви военното министерство.

В навечерието на празника, тъкмо в 21.00 ч. на 5 май, ще стартира празнична илюминация в Борисовата градина в София. Тя ще бъде изпълнена от подразделения на Националната гвардейска част.

На 6 май празникът ще стартира в 10.10 ч. с церемониален обред в Националния боен университет „ Васил Левски “ във Велико Търново и в него ще взе участие министърът на защитата Красимир Каракачанов. Той ще одобри строя на курсантите и ще поздрави всички военнослужещи във връзка празника. В парада на бъдещите офицери ще вземат участие над 250 курсанти, разпределени в 6 блока и знаменен взвод, носещ знамената-реликви. Командващ парада ще бъде началникът на Националния боен университет полковник Иван Маламов. Под звуците на химна на Република България, изпълнен от военния духов оркестър на университета, ще бъдат създадени 20 артилерийски салюта. Курсантите ще преминат в церемониален марш. Ритуалът ще приключи с прекосяване на бойна техника на висшето учебно заведение. В церемонията ще вземе присъединяване и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

Пред Морска гара Варна с начален час 10.35 ч. военнослужещи от Военноморските сили ще извършат проява на качества по преодоляване на кораб-нарушител (заподозрян за трафик на оръжие) в националните морски пространства.

Ще вземат участие военни моряци от Флотилия бойни и спомагателни кораби, Морската вертолетна авиобаза „ Чайка ” и Морския специфичен разследващ отряд. Техниката ще бъде показана от моторен катер (кораб-нарушител), бойни високоскоростни лодки и военноморски вертолет „ Пантер ”.

В 10.50 ч. в 3-та авиационна база в Граф Игнатиево ще се проведат взаимни полети за демонстриране на бойни качества от Военновъздушните сили на Република България.

В полетите ще взе участие персонален състав от военно формирование 28 000 – Граф Игнатиево със самолети МиГ-29 и Л-39ЗА, както и от военно формирование 32 040-Крумово с вертолети Ми-24 и „ Кугар “. Демонстрирана ще бъде взаимна интервенция по търсене и избавяне на катапултирал се водач над вражеска територия. По време на интервенцията самолети Л-39ЗА ще имат за задача да открият и обозначат условна точка на приземяване на катапултиралия се водач. Вертолет „ Кугар “ ще инфилтрира в региона избавителен екип по способа „ рапел “. След елиминиране на враждебна мощ на земята от избавителния екип екипажът на вертолета ще ексфилтрира катапултиралия авиатор с непосредствена авиационна поддръжка от страна на военен вертолет Ми-24. Въздушният периметър над зоната на интервенцията по търсене и избавяне ще бъде обезпечен от изтребител МиГ-29.

В 11.10 ч. в региона на Учебен център „ Црънча “ силите за специфични интервенции ще показват разнообразни бойни качества. Формирования на Съвместното командване на специфичните интервенции ще проведат разузнаване, неутрализиране на терористи и освобождение на заложници, ще изпълнят парашутни скокове, инфилтрация на снайперистки отбор от хеликоптер по способа „ бързо въже “, ще показват качества по ръкопашни техники и ще изпълнят динамични стрелби с револвер и автомат. Демонстрациите ще завършат с парашутен скок и развят отвисоко народен байрак.

Проявите във връзка Деня на храбростта и празника на Българската войска ще завършат в гр. София с отдаване на респект към героите, починали за свободата и независимостта на България. В 11.30 ч. президентът и висш главнокомандващ въоръжените сили Румен Радев и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов ще поднесат цветя пред паметника на Незнайния боец.

В изискванията на въведеното изключително състояние поради пандемията от COVID-19 жителите ще могат да следят демонстрациите на качества от Военноморски сили, Военновъздушни сили и силите за специфични интервенции посредством електронните медии, обобщиха от Министерство на защитата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР