Куркумата е доказано полезна за здравето. Тя държи третото място

...
Куркумата е доказано полезна за здравето. Тя държи третото място
Коментари Харесай

Тъмната страна на една от най-полезните подправки

Куркумата е потвърдено потребна за здравето. Тя държи третото място по продаваемост в света. Първите две места са за лененото семе и кокосовото масло.
Куркумата обаче може да нанесе и много вреди, които не са за подценяване. Подправката има и тъмна страна. Към неприятните страни на куркумата влиза нейното предозиране. Последното е годно за съвсем всичко в живота.

Всяко нещо, което е над междинното може даже да ви убие, безапелационни са и експертите. В това отношение тази миризлива фалшификация не прави изключение.

И това е потребно - Чудото „ златно “ мляко - още по тематиката четете на най-хубавия здравен уебсайт zdrave.to

Всичко, което е прекомерно, вреди за здравето и целия ход на организма.Ако куркумата се смеси с черен пипер, нейната мощ се усилва съвсем на двеста %. Което напряко си е взривоопасна примес.

Куркума не би трябвало да употребяват бременни дами и тези, които кърмят. Както и тези дами, които имат намерение да станат в най-скоро време майки. Господата също не са застрашени от тъмната страна на неповторимата фалшификация.

И то щом желаят да станат бащи. В този случай подправката е табу за тях. Защото от една страна понижава количеството на тестостерона. А от друга снижава пъргавината на сперматозоидите.

За болните от диабет подправката също е рискова. Ако въпреки всичко сме привикнали с нейната консумация и имаме захарен диабет, по-добре е да не я слагате въобще в храната си.

Съставките на подправката снижава и кръвната захар. А в такива случаи изходът постоянно е с съдбовен край.

Забравете за куркумата, в случай че имате и камъни в жлъчката. В противоположен случай болките в жлъчния мехур се усилват неимоверно.

Но въпреки това потреблението на куркума не разрешава образуването на камъни в нея. Изводът е да се употребява, само че в минимални количества.

Минимум три седмици не слагайте от подправката в ястието си, в случай че лягате на операционната маса, тъй като тя забавя съсирването на кръвта и става рисково, даже от лека хирургическа интервенция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР