Куриозна ситуация в парламента – правосъдният министър Атанас Славов дойде

...
Куриозна ситуация в парламента – правосъдният министър Атанас Славов дойде
Коментари Харесай

ПП-ДБ поискаха изслушването на Славов, не дойдоха в залата да го чуят

Куриозна обстановка в Народното събрание – правосъдният министър Атанас Славов пристигна за чуване по искане на ПП-ДБ, само че те не пристигнаха, с цел да го чуят.

Дотам се стигна откакто сутринта ПП-ДБ се ядосаха на сътрудниците си от ГЕРБ, че чрез скрити болшинства вкарали в дневния ред приемането на правила за избор на шефове на Българска народна банка, Сметната палата и здравната каса.

Не съм участвала на съвещание до момента, на което вносителите от ПП-ДБ седмица упорстват да бъде изслушан министъът на правораздаването, вършат две процедурни оферти това да се случи първо в комисията по правни въпроси, второ – в пленарната зала, освен, оферират това да бъде точка първа от работата на Народно събрание. И когато болшинството чака това чуване да се състои, вносителите даже да не са в зала, сподели шефката на групата на ГЕРБ Десислава Атанасова и предложи ръководителят на Народно събрание Росен Желязков да показа плана на решение за чуването. Преди депутатите да стартират работа по законопроект или планове на решения, документите по тях се изчитат авансово от трибуната от вносителите. В този случай обаче се оказа, че ги няма.

С екстравагантна концепция излезе и Тошко Йорданов от „ ИТН “ – Славов самичък да си изчете плана на решение, тъй като и той е от „ Демократична България “. В последна сметка до такава степен обаче не се стигна.

Росен Желязков обаче изясни, че никой не може да иззема функционалностите на вносителите, в това число и ръководителят на Народното събрание. Затова позволи Славов да вземе отношение, след което депутатите би трябвало да гласоподават за това да могат да му задават въпроси./24 часа

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР