Куполът на църквата Св. Пимен Зографски в бургаския квартал Крайморие“

...
Куполът на църквата Св. Пимен Зографски в бургаския квартал Крайморие“
Коментари Харесай

Крайморската църква посреща Рождество Христово с изографисан купол

Куполът на църквата " Св. Пимен Зографски " в бургаския квартал " Крайморие “ е напълно зографисан. Това заяви духовник Стелиян Кунев и благодари за всички донори за богоугодното дело. До момента от спестявания на църквата и дарителска акция са събрани близо 17 хиляди лв., с които стартира работата по купола. Следващият стадий от изографисването ще обхване пандантивите на храма и с това ще бъде завършена най-трудната и забележима част за миряните. Върху пандантивите ще бъдат показани четиримата евангелисти – светите апостоли Матей, Марк, Лука и Йоан.

Всеки може да види напредъка на зографите в неделя – 23 декември, когатo скелето към този момент ще бъде демонтирано. От 9:00 ч. ще бъде отслужена света божествена литургия, а от 11:00 ч. ще стартира празненство на неделното учебно заведение към храма в Крайморие. На него ще се организира и благотворителен базар, средствата от който децата ще дарят за лекуването на техен връстник.

Припомняме, че при започване на месец ноември т. година стартира дарителска акция на Инициативен комитет, ръководен от проф. доктор Севдалина Турманова - зам.-областен шеф на Област Бургас. Целта е набиране на сумата от 90 хиляди лв. за зографисването на 250 кв. м от вътрешността на храма. При натрупването на средства се изографисва избрана архитектурна част. За да стартира идващия стадий са нужни 15 хиляди лв., а желанието на зографите е работата им да завърши преди Великден.

Дарителската сметка за зографисване на храм " Св. Пимен Зографски " е:

IBAN: BG91BUIN95611100616355

BIC: BUINBGSF

Алианц банк България, клон Бургас

Основание: изографисване.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР