Културният и творческият сектор в Европейския съюз(ЕС) - особено самостоятелни

...
Културният и творческият сектор в Европейския съюз(ЕС) - особено самостоятелни
Коментари Харесай

Евродепутати:Спасете медиите!

Културният и креативният бранш в Европейския съюз(ЕС) - изключително независими създатели и дребни и междинни предприятия, както и медийният бранш, внезапно са съкратили размера си по отношение на рецесията поради ковид.

Европейски Съюз би трябвало да направи повече, с цел да помогне на тези браншове, които се борят, с цел да си стъпят на краката, подчертаха членовете на комисията на Европейския парламент(ЕП) по просвета и обучение (CULT), в писмо до еврокомисарите Тиери Бретон и Мария Габриел, изпратено в понеделник.

Секторите на медиите и печата сега играят решаваща роля в даването на точна информация и изчерпателен разбор.

Те са сериозен антидот против подправените вести и дезинформацията, споделят евродепутатите. И въпреки всичко секторът сега е съществено обиден, като спадът от до 80% от приходите от реклама в някои страни членки и несигурността са единствената сигурност за бъдещето.

Евродепутатите приканват Европейската комисия(ЕК) да изследва опциите за ексклузивен фонд за поддръжка на медиите и бранша на печата, като за задачата се активизират средства, които не могат да бъдат изразходвани по други стратегии заради пандемията от COVID-19.

За да се подсигурява, че средствата на Европейски Съюз доближават до бранша, евродепутатите приканват Европейската комисия да усили размера на механизма за гарантиране на културния и креативния бранш (програма Creative Europe), като го добави от бюджета за 2021 година или трансферира средства от Европейския фонд за стратегически вложения.
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР