Култивирането на американския женшен започва едва в края на 19

...
Култивирането на американския женшен започва едва в края на 19
Коментари Харесай

Американски женшен - състав, ползи и свойства

Култивирането на американския женшен стартира едвам в края на 19 в. Среща се най-вече в Канада и Съединени американски щати и съставлява тревисто растение, чийто корен се употребява за медицински цели. Макар цивилизованото американско население да схваща за неговия скъп състав и свойства относително скоро, той е бил прочут на индианците доста преди този момент и е считан за една от техните свещени билки, от които си приготвяли лековити отвари.

В състава на американския женшен влизат доста гинсеноиди, полизахариди, витамините А, В6 и С, цинк и други скъпи за общото здраве на човек субстанции.

Ползите от приема на американски женшен са доста, само че да разгледаме най-основните от тях.

Общо укрепващо деяние

 Американски женшен

Американският женшен е ефикасно и изцяло натурално лечебно средство, чиято приложимост се предлага, в случай че страдате от някакво хронично заболяване, прекарали сте дълго време на легло вследствие на интервенция или някакво съществено заболяване, били сте подложени на химиотерапия, прекарали сте туберкулоза и така нататък

Счита се, че укрепва и имунната система, заради което е добре да се приема през есенно-зимния сезон, през който из въздуха стартират да витаят разнородни вируси, водещи до грип и простудни болести.

Действа като афродизиак

Макар за по-мощен афродизиак да се сочи азиатски женшен (познат и като корейски и китайски женшен), не трябва да се подценяват и силите на американския. Той работи добре при мъжете, които имат проблеми с ерекцията или страдат от преждевременна еякулация.

Има утешителен резултат

Ако сте подложени на стрес, постоянно си недоспивате, изпадате в меланхолия или нервни рецесии, то използването на американски женшен е целесъобразна за вас. Това е и повода да се изписва на доста дами, които се намират в интервала на менопаузата.

Способства активността на мозъка и усъвършенства паметта

 Американски женшен - изгоди

В себе си той съдържа доста антиоксиданти, които въздействат благотворно върху активността на мозъка и паметта. Забавя признаците на стареене

Вече са извършени голям брой изследвания, при които се прави директна връзка сред потреблението на американски женшен и закъснение на процесите, свързани със стареенето.

Повлиява добре кашлица

Доказано е, че американският женшен повлиява доста добре влажната кашлица, тъй като способства оттичането на обвързваните с нея тайни.

В умозаключение ще прибавим, че в случай че сте впечатлени от многочислените изгоди на американския женшен, е целесъобразно да се консултирате с персоналния ви доктор по отношение на вярното му приложение.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР