Кучетата са изключително интелигентни и чувствителни същества. Определението, че са

...
Кучетата са изключително интелигентни и чувствителни същества. Определението, че са
Коментари Харесай

Могат ли кучетата да предсказват бъдещето?

Кучетата са извънредно интелигентни и чувствителни същества. Определението, че са най-хубавият другар на индивида, има в действителност доста измерения. Те са отлична компания; най-хубавият надзирател на дома; съвършени водачи на слепи хора; откриват изгубени хора и вещи; оказват помощ в избавителни интервенции. Неизменните помощници и другари са във всекидневието на индивида.

С дейното наличие на далечните роднини на вълка в делничния ни живот не се изчерпват всички благоприятни условия на типа. Все повече се обръща внимание на способността на лаещите читириноги да диагностицират разнообразни болести и положения, защото имат извънредно развити сетива. Обонянието им, което е неведнъж по-добро от човешкото, е в положение да улови незабележимата смяна в мириса при разнообразни болестни положения. Това е към момента незадоволително проучена опция за диагностика.

На невероятната им сетивност се дължат още редица способности, всред които най-странна наподобява способността им да предсказват бъдещето. Това е противоречиво изказване, защото хората не имат вяра в сходни благоприятни условия. Тези, които гледат съществено на пророческите качества на кучетата, считат, че обяснението е в енергийните свойства на тези животни. Те са доста близки до човешките.

Ако през днешния ден гледаме скептично на сходна опция, в предишното хората са се отнасяли съществено към такива способи и са ги употребявали. Жреците в храмовете и селските знахари интензивно са се допитвали до кучето за своите ритуали и лечебни практики. Древните нации всеобщо са гадаели по положението на кучешките черва, както и наблюдавайки държанието на тези умни животни. По него са предсказвани събитията.

 куче

Като метод за гадаене е употребявано държанието на домашното куче в къща, където има болен. Ако то излиза от вкъщи, застава до вратата или до някой от прозорците и вие с ориентирана надолу глава, това е бил знак за скорошната гибел на болния.

Когато домашният любим откаже да се храни, а в дома има болен човек, това значи, че то е усетило утежняването на положението му и би трябвало да се потърси незабавно доктор.

Ако кучето упорства да излезе от вкъщи и незабавно стартира да копае дупка, това се е приемало като знак, че някой от хората, който живее в тази къща, ще почине.

Промяна на държанието на лаещият четириног член на фамилията, който се крие до стопанина си, спи доста и яде малко, се е считала за предупреждание, че идва страшна стихия.

Дали има някаква истина в тези предания, е мъчно да се откри, само че сигурното е, че кучетата са мощно сетивни.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР