Кубинският президент Мигел Диас-Канел пристигна на държавно посещение в Северна

...
Кубинският президент Мигел Диас-Канел пристигна на държавно посещение в Северна
Коментари Харесай

Кубинският президент пристигна в Северна Корея

Кубинският президент Мигел Диас-Канел дойде на държавно посещаване в Северна Корея. Самолетът на кубинският водач кацна на интернационалното летище Сунан в столицата Пхенян, заяви сътрудник на ТАСС.

Диас-Канел и брачната половинка му бяха посрещнати от севернокорейския водач Ким Чен-ун и неговата брачна половинка, с които се ръкуваха топло. Те минаха по червен килим, край който бе строен почетен часовой. Имаше и боен оркестър. При терминала на летището група мъже и дами в обичайни носии, със знаменца на двете страни и букети в ръце, приветстваха гостите.

Официалните диалози сред кубинския президент и Ким Чен-ун са планувани за на следващия ден. Програмата на визитата планува Диас-Канел да се срещне и с ръководителя на Върховното национално заседание (парламента) Ким Йон-нам.

Според кубинския щемпел водачите ще обсъдят взаимоотношението сред Куба и КНДР в интернационалните организации, в това число Организация на обединените нации. Двете страни поддържат дългогодишни другарски връзки и тясно политическо съдействие. Куба упорства за анулиране на интернационалните наказания против Северна Корея и поддържа обединяването на Северна и Южна Корея без задгранична интервенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР