КТ "Подкрепа" поиска спешно увеличение на цената на въглищата, добивани

...
КТ "Подкрепа" поиска спешно увеличение на цената на въглищата, добивани
Коментари Харесай

КТ „Подкрепа“ настоява за увеличение на цената на въглищата от Мини Марица-изток“

КТ "Подкрепа " изиска незабавно нарастване на цената на въглищата, добивани от Мини Марица-изток с най-малко 15 %. Целта е да се компенсират интервалите с неизвършени разноски и ненаправени вложения.

"Това ще докара до повдигане на цената на създавания от топлоцентралата ток, само че не би трябвало да се отрази върху сметките на битовите клиенти поради дребния дял на контролирания пазар ", изясни водача на конфедерацията Димитър Манолов по време на конференция.

От "Подкрепа " упорстват за смяна на цената на въглищата във формулата за пресмятане на цената на тока от Топлоелектрическа централа "Марица изток " и се аргументират, че все още цената на въглищата за производството на мегаватчас ток е от 25 до 30 лв., а цената на тока е от 75 до 140 лв.. Ако цената на въглищата се вдигне с 15 на 100, то това значи покачване на цената на тока от този Топлоелектрическа централа с най-малко 10 %. Но това не би трябвало да повлияе на сметките на битовите клиенти, защото делът на тази топлоцентрала на контролирания пазар е под 10 на 100.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР