Кризите обикновено ускоряват някои инициативи. COVID-19 ускори дигитализацията, сега ситуацията

...
Кризите обикновено ускоряват някои инициативи. COVID-19 ускори дигитализацията, сега ситуацията
Коментари Харесай

Р. Кошков, Schneider Electric: Кризите ускоряват трансформаците в бизнеса

Кризите нормално форсират някои начинания.

COVID-19 форсира дигитализацията, в този момент обстановката с войната в Украйна и покачващите се цени на силата форсираха други трансформаци.

Една от тях е трансформацията, обвързвана с устойчивостта. Това съобщи Радослав Кошков, районен управител на Schneider Electric за България, Албания, Северна Македония и Косово, който взе присъединяване в панел "Устойчиво развиване ", част от 13-ото издание на форума Шумът на парите 2022.

По думите му, устойчивостта е доста сложна тематика и всеки има друга позиция, която зависи и от стадия на развиване на дадена стопанска система или бизнес, само че процесът на промяна сигурно е доста дълъг.

"Темата за устойчивостта за Schneider Electric е част от финансовите ни параметри. Когато компанията световно афишира финансовите си резултати, има и един детайл, който е наименуван "Устойчивост " и ние отчитаме до каква степен сме стигнали, съгласно нашите съответни упоритости ", съобщи Радослав Кошков.

Той посочи, че има 17 световни начинания в тази посока, като може някои от тях да бъдат предпочитани, само че нито една няма по какъв начин да бъде подценена. Става въпрос за сложно голям брой от действия, които всяка компания, без значение дали е дребна или огромна, би трябвало да одобри, в случай че желае да реализира дълготрайните цели за интервала от 2030 до 2050 година

"Освен световната стратегия, която вкарваме, имаме и стратегия, която визира всяка една страна, в която Schneider Electric оперира. Обявили сме позиции за стажанти, които образоваме в областта на най-модерните технологии и нашето схващане за устойчивото развиване.

Втората точка също е обвързвана с образование и развиване на студентите. Както в приказката за Мохамед и планината, ние отиваме при тях и се представяме с нашата конструкция и визия ", описа още Кошков.

"Ние сме в средата на уравнението, тъй като не произвеждаме сила и не вършим машини. Използваме ги в някаква степен за нас самите, само че ние сме по средата и консултираме хората и компаниите по какъв начин да бъдат по-ефективни, по какъв начин да усъвършенстват индустриалните си процеси или да употребяват по-ефективно силата ", изясни той.

Третият фокус на Schneider Electric е обвързван с въглеродния отпечатък. Компанията създава някои ексцентрични начинания, една от които е дигитализацията на ваучерите за храна.

"Това е нещо елеметарно, само че е една дребна частица по пътя към постигането на задачите за резистентност ", сподели още Кошков.

Той сподели още, че задачата на компанията е да показва новите технологии, които могат да доведат до по-ефективно потребление на силата и изрази мнение, че самите софтуерни компании би трябвало да са по-активни в даването на информация за своите артикули пред обществото и бизнеса.

"В момента в България компаниите са на друго равнище от своето развиване, което е безусловно обикновено. По-големите корпорации имат цялостни стратегии за стабилно развиване, имат местни или световни начинания. Те самите се обръщат към нас, защото спецификата на съответната промишленост е друга и надлежно потребностите им са разнообразни. Но те знаят тъкмо какво желаят да реализират.

Второто равнище са интернационалните или локални компании, които имат някаква концепция или упоритост, само че не са наясно по какъв начин да я осъществят. И тук към този момент е нашата роля - да ги косултираме, да им помогнем в правенето на задание и да ги подкрепим в намирането на съответно решение за тяхната промишленост.

А третата група от компании са тези, които чакат нещата да се оправят от единствено себе си, цената на силата да спадне, газовите доставки да се възстановяват и така нататък, което не е съществено. Глобалните трендове са, че всички енергоизточници ще нарастват, за жалост ", разяснява районният управител на Schneider Electric.

По тематиката за търсенето на фрагменти и грижата за тях, Радослав Кошков съобщи, че тезата, съгласно която в България няма фрагменти, е мит. По думите му, фрагменти има и има хора, които желаят да работят.

"Естествено, готови фрагменти за новите технологии, които занапред излизат, няма, само че тъкмо по тази причина ние, а и всички останали софтуерни компании, търсят хора, които да са подготвени да учат. Подготвяме стажантски стратегии, които да срещнат хората с тези технологии.

Аз съм доста удовлетворен от всички младежи, които са пристигнали при нас, по този начин да се каже, "от скамейката " на университета. Те носят смяната и за тях устойчивото развиване и зеленото бъдеще са значима тематика ", сподели още той.

Шумът на парите 2022 се провежда с поддръжката на Пощенска банка, Инвестбанк, Уникредит Булбанк, Обединена Българска банка, Амунди, TBI Bank, ЕОС Матрикс, eMAG, Алкомет, Arco Real Estate, Schneider Electric, Планекс Инвест, MyFin, LENO, DHL, БАКБ, Фронтекс Интернешънъл, Coca-Cola HBC Bulgaria, CloudCart, Philip Morris Bulgaria, TBI Buy, УНИКА и Кеш Кредит.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР