Кризите, несигурността, войната и политическата нестабилност откраднаха оптимизма на българите.

...
Кризите, несигурността, войната и политическата нестабилност откраднаха оптимизма на българите.
Коментари Харесай

Предупреждение! Ето го губещия при нови избори

„ Кризите, несигурността, войната и политическата неустойчивост откраднаха оптимизма на българите. Обичайно за този интервал от годината настройките на хората са най-вече оптимистични.

Тази година обаче обстановката е друга. Има доста мощен спад в оптимистичните упования спрямо предходната година, до момента в който скептицизмът, че обстановката ще бъде по-лоша от предходната година, нараства “, това разяснява социоложката Геновева Петрова от “Алфа Рисърч “.
-->
Неодобрението към „ Продължаваме промяната “ е над 50%, а отливът при тях за последните два месеца е към 2.5 пункта.

ГЕРБ резервира водещата си позиция с 23.4%, на второ място са „ Продължаваме промяната “ (ПП) със 17,7%. Партията на Кирил Петков и Асен Василев понася най-сериозни вреди. Това по-казват данните от социологическо изследване на организация „ Алфа Рисърч “.

ГЕРБ запазва водещите си позиции с 23.4%, само че губи два пункта от поддръжката си през октомври. Лидерът на партията Бойко Борисов се употребява с 19.6% доверие и 55.7% съмнение.

На втора позиция, със 17.7% са „ Продължаваме промяната “.ДПС е една от партиите с по-слаб отлив на поддръжка. Тя се резервира на нормалните за Движението равнища в страната от 10.4%, а доверието в водача му М. Карадайъ – 10.1%. 

„ Възраждане “ е другата партия, регистрираща релативно по-леки загуби. Подкрепата за нея възпроизвежда вота от октомври (10.0%), а утвърждението за К. Костадинов е 13.9% против 55.5% отрицание.

Електоралните позиции на БСП отслабват от 9.3% на изборите през октомври до 8.5% при започване на декември. К. Нинова губи 4 пункта от персоналния си рейтинг и все още се употребява с 14.1% доверие против 55.1% съмнение.

Подкрепата за „ Демократична България “ (ДБ) намалява с към 1 пункт през последните два месеца. Към момента тя възлиза на 6.5%. Разколебава се и доверието към съпредседателите на обединението.

На границата на 4-процентната преграда е поддръжката за „ Български напредък “ (4.3%). Лидерът ѝ Ст. Янев обаче продължава да се преглежда като компромисна фигура, с умерено доверие и ниско съмнение – 17.5% против 30.8%.

57% от хората чакат през 2023 година да има нови парламентарни избори, а съгласно 35,4% ще се стигне до повече обществени митинги. 34,2% считат, че България ще стартира да излиза от рецесиите, а 31,8% чакат да набъбнат приходите им.

Хората чакат в действителност съответни решения и постоянно държавно управление. Единият от методите, по който хората ще санкционират партиите, е като не отидат да гласоподават “, уточни Геновева Петрова в утринния блок на bTV.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР