Криза за бензин във Франция. Бензиностанции в страната затвориха заради

...
Криза за бензин във Франция. Бензиностанции в страната затвориха заради
Коментари Харесай

Шок! Къде горивото свършва

Криза за бензин във Франция. Бензиностанции в страната затвориха поради липса на гориво. Шофьори чакаха с часове да заредят, а други се подредиха с туби, с цел да се презастраховат. До хаоса се стигна поради стачкуващи чиновници на рафинерии, а изобретателни французи към този момент сътвориха мобилни приложения, които осведомят в действително време къде жителите могат да зареждат.

Рано тази заран на една от главните бензиностанции по пътя сред Ница и Монако бензин нямаше. Дълги опашки обаче се извиха минути откакто зареждането стана допустимо. Движението през целия ден се контролираше от полиция, предава Нова.
-->
Причина за дефицита стана стачка на чиновници на рафинерии с искане за нарастване на заплатите с 10 %, и то със задна дата. 30% от бензиностанциите във Франция имат проблем с доставките на гориво, а в Париж и района всяка втора бензиностанция среща усложнения с наличността на най-малко едно гориво. Наложи се страната да деблокира стратегически ресурси от своите запаси, с цел да понижи недоволството на водачите.

„ Ситуацията е много комплицирана и то освен в Южна Франция. Миналата седмица бях в Париж и там е същото.  Не знам докога това ще продължи, само че виждате опашките, хората не могат да отидат на работа. Гражданите не могат да бъдат заложници на нечии ползи. Чаках цялостен час до момента в който пристигна редът ми да заредя ”, споделя французинът Жулиен.

Преговори за решение на казуса се водят с цялостна мощ, само че даже да бъде реализирано съглашение за преустановяване на стачните дейности, връщането към естествения режим на работа на бензиностанциите ще отнеме най-малко седмица.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР