КРИТЕРИИТЕ ОСТАВАТ НЕПРОМЕНЕНИПриемът на документи за финансово подпомагане на нуждаещи

...
КРИТЕРИИТЕ ОСТАВАТ НЕПРОМЕНЕНИПриемът на документи за финансово подпомагане на нуждаещи
Коментари Харесай

В Казанлък продължава приемът на документи по общинската програма „Инвитро“

КРИТЕРИИТЕ ОСТАВАТ НЕПРОМЕНЕНИ

Приемът на документи за финансово подкрепяне на нуждаещи се двойки от процедури “Инвитро “ е в ход. “И през 2022 година ще продължим обществената си политика и в частност финансовата поддръжка на двойки с репродуктивни проблеми. За мен това е идея, която си заслужава всеки обособен лев. Да видиш насладата в очите на родителите, да се срещнеш с децата, на които по някакъв метод си оказал помощ да се появят на бял свят, е скъпо ”, съобщи кметът на Казанлък Галина Стоянова, по чиято концепция към този момент девета година Общината ще е в помощ на двойки с репродуктивни проблеми.

“От стратегия “Инвитро “ през миналите осем години са се възползвали 95 двойки и се радваме на 22 родени бебенца ”, заяви кметът Стоянова и разясни, че следва оповестяването на крайния период за набиране на документи на кандидатстващи лица след приемането на общинския бюджет за 2022 година В него и през настоящата година са планувани 30 000 лв. за „ Инвитро “. Документите могат да бъдат подавани в Центъра за услуги и информация на жителите от 8:30 до 17:30 ч., всеки работен ден.

Критериите на Програмата обгръщат фамилии и лица, живеещи на фамилни начала, с репродуктивни проблеми на територията на общината:

• Кандидатите да са български жители, притежаващи непрекъснат и сегашен адрес на територията на Община Казанлък през последните пет години. При двойките във фактическо общуване и при фамилиите на това изискване следва да дава отговор най-малко единият от кандидатите;

• Кандидатите да нямат отговорности към Община Казанлък;

• Кандидатите да са с непрекъснати здравно-осигурителни права;

• Да не са сложени под забраняване или престъпно проявени;

• Да е налице потвърден стерилитет /независимо с женски и/или с мъжки фактор/, лечим само с методите на АРТ и по-конкретно IVF или ICSI.

Подробности за кандидатстсване могат да бъдат прегледани в секция „ Обяви и известия “:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР