Кристиан Николов, обвиняем за смъртта на журналиста Милен Цветков, остава

...
Кристиан Николов, обвиняем за смъртта на журналиста Милен Цветков, остава
Коментари Харесай

Убиецът на Милен Цветков поиска домашен арест, но остава зад решетките

Кристиан Николов, обвинен за гибелта на журналиста Милен Цветков, остава в ареста с най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража”, реши Софийският градски съд. Мотивите - обвиняването се поддържа от голям брой очевидци. Освен това има заплаха Николов да се укрие или да извърши друго закононарушение макар напредналия развой, считат магистратите.

По-рано отбраната на Николов изиска от Софийския градски съд да промени мярката му за неотклонение от „ задържане под стража” в по-лека - „ домакински арест”. Според юристите Николов е в ареста прекомерно дълго време - година и два месеца, а при по-лека мярка нямало да се попречи или повлияе на гледането на процеса.

„ Искам да помоля уважаемия съд за по-лека мярка. Имам открит адрес, няма да се укрия и мога да понасям по-лека мярка”, съобщи в съда Николов.

В Софийския градски съд се оказа, че новоназначеният психолог не е прегледал персонално Николов и няма по какъв начин процесът да продължи. В идващите седмици това би трябвало да се случи, след което и в съда да стане ясно какво е психическото положение на подсъдимия.

Телевизионният водещ почина в злополука точно на Великден предходната година. Две експертизи потвърдиха, че при злополуката Николов е карал с близо 100 км/ч и е имал три типа опиати в кръвта.

Експертизите за психическото положение на Николов са последни по делото. След това се чака и решение на съда за това дали подсъдимият съзнателно е провокирал гибелта на Цветков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР