Кристиан Николов, който беше осъден на 9 години затвор за

...
Кристиан Николов, който беше осъден на 9 години затвор за
Коментари Харесай

3 г. от 9 може да лежи убиецът на Милен. Това е, такива са ни законите!

Кристиан Николов, който беше наказан на 9 години затвор за гибелта на Милен Цветков, може да излежи единствено 3 години. След решението на магистратите преди два дни, Николов остава под " домакински арест " до окончателното изговаряне и на третата инстанция.

" При признатата от съда форма на виновност, законът планува отнемане от независимост сред 3 и 15 години. Съдът избрани по средата – 9 години. Очевидно е приел, че има баланс сред смекчаващите и отежняващите виновността условия ", упорства юрист Людмил Рангелов.

По закон от присъдата на отговорния се приспада времето, в което той е бил под стража и домакински арест.

" Ако в местата за отнемане от независимост му се даде късмет да работа и два работни дни му се зачитат за 3 излежани, може още да се понижи присъдата. И в последна сметка може би 3-4 години откакто влезе в пандиза, към този момент би имал право на предварително условно освобождение ", пресмята юристът.

А околните на Милен остават със загатна и образеца, които той оставя след себе си. Писателят Александър Шпатов е работил като редактор в предаването на Милен Цветков. Спомня си последния им диалог, месеци преди съдбовния Великден.

" Бяхме си разменили известия за Нова година. Аз му бях написал, че съм уверен, че това ще е по-хубава година от предходната, за него персонално. Тя като че беше, тъй като той беше почнал работа, само че за жалост... помним какво се случи ", споделя Шпатов пред Bulgaria ON AIR.

Близо две години по-късно той приема присъдата от 9 години затвор равнодушно.

" На всеки, който по един или различен метод скърби за Милен, всяка присъда ще се коства дребна. Него го няма и каквато и присъда да бъде наложена в последна сметка, колкото и години това момче да лежи в българския затвор, това няма да го върне ", разяснява писателят.

" Имаше толкоз доста мотиви, в които той беше необходим, в това число и сега. Представям си по какъв начин ги прави на салата един след различен всички путинофили. Да използваме мотива да си спомним за Милен и да помислим какво би споделил в този момент той - би бил гневен бранител на мира, би приказвал истината ", уверен е Александър Шпатов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР