Криптовалутите започват да набират популярност, а биткойнът е най-известният пример

...
Криптовалутите започват да набират популярност, а биткойнът е най-известният пример
Коментари Харесай

5 неща, които трябва да знаете преди да инвестирате в биткойн


Криптовалутите стартират да набират известност, а биткойнът е най-известният образец за това. Ако се чудите защо е целият този звук или в случай че мислите да инвестирате в криптовалути, би трябвало да прочетете тази обява в блога. Ще ви разбираем какво съставляват криптовалутите, по какъв начин работят и за какво са станали толкоз известни. Ще обсъдим и рисковете и изгодите от вложението в криптовалути, с цел да можете да вземете осведомено решение.

Какво би трябвало да знаете, преди да инвестирате в криптовалути, като Биткойн?

Нека стартираме с главните неща.

Криптовалутите са цифрови или виртуални токени, които употребяват криптография за отбрана на преводите си и за надзор на основаването на нови единици. Криптовалутите са децентрализирани, което значи, че не подлежат на надзор от страна на държавно управление или финансова институция. Биткойн, първата и най-известна криптовалута, е основана през 2009 година Оттогава насам цената на биткойн и останалите криптовалути мина през редица върхове и спадове в размер на десетки проценти.

Криптовалутите станаха известни по няколко аргументи:
Те оферират опция на обичайните фиатни валути.Смятат се за по-сигурен метод за запазване и прекачване на стойност, защото не подлежат на надзор от страна на централна банка или на държавно контролиране.Те са мощно волатилни, което значи, че могат да се търгуват за облага.Сега, откакто знаете основите на криптовалутите, дано обсъдим рисковете и изгодите от вложението в тях.Криптовалутите са високорискова инвестиция. Цените им са мощно променливи и могат да се двоумят бързо. Ако не сте деликатни, може да загубите цялата си инвестиция.Криптовалутите обаче имат и капацитета да генерират огромни облаги. Известно е, че повишението на цените притегля нови вложения в криптовалути, което може да докара до още по-голямо повишаване на цените.Криптовалутите се търгуват единствено на профилирани тържища за криптовалути и също по този начин могат да се употребяват за закупуване на артикули и услуги.Експертна информация в помощ на начинаещите в света на биткойн и криптовалутите можете да намерите или.
1. Потенциалът на биткойн да промени финансовата система

Биткойнът и другите криптовалути имат капацитета да създадат гражданска война във финансовата система. Те могат да обезпечат по-сигурен и ефикасен метод за предпазване и прекачване на стойност. Бъдещето им обаче е нестабилно. Криптовалутите към момента са в ранните стадии на своето развиване и приемане. Цените им може да и може в никакъв случай да не бъдат необятно признати. Само времето ще покаже какво е бъдещето на криптовалутите.

2. Рисковете при вложение в криптовалути

Волатилност - криптовалутите са известни със своята волатилност. Цените могат да се двоумят мощно и това може да докара до загуби, в случай че не сте деликатни.

Липса на контролиране - Понастоящем криптовалутите не се контролират от нито едно държавно управление или финансова институция. Това значи, че няма отбрана, в случай че нещо се обърка.

Измама - В света на криптовалутите са регистрирани няколко случая на машинация. Например през 2014 година Mt. Gox, борса за продан на биткойни, разгласи банкрут, откакто загуби 850 000 биткойна от хакери.

Волатилност - Криптовалутите са известни със своята волатилност, което значи, че цените им могат да варират бързо. Ако не сте деликатни, може да загубите цялата си инвестиция.

Измами - В света на криптовалутите има няколко случая на измами. Например Mt. Gox, борса за биткойни, разгласи банкрут, откакто загуби 850 000 биткойна от хакери.

3. Предимствата при вложението в криптовалути

Потенциал за висока възвръщаемост - Някои вложители са видели голяма възвръщаемост на вложенията си в криптовалути. Например някой, който е вложил 100 $ в биткойн през 2011 година, до през днешния ден е спечелил над 40 милиона $.

Анонимност - Криптовалутите оферират степен на анонимност, каквато обичайните вложения не оферират.

Децентрализация - Както споменахме по-рано, криптовалутите са децентрализирани и не подлежат на надзор от страна на държавни управления или финансови институции. Някои хора преглеждат това като преимущество, защото им дава по-голям надзор върху парите им.

Сега, откакто знаете рисковете и изгодите от вложението в криптовалути, можете да вземете осведомено решение дали те са подобаващи за вас.

4. Какво споделят специалистите за бъдещето на Bitcoin?

Биткойнът постоянно се съпоставя със златото, защото е необичаен (има единствено 21 милиона биткойна) и децентрализиран (не предстои на надзор от страна на държавното управление или финансовите институции). Златото е употребявано като средство за предпазване на стойност в продължение на епохи и мнозина считат, че биткойнът може да служи за сходна цел. Някои специалисти считат, че биткойн може да усили цената си и да се трансформира в главен състезател в международната финансова система. Други считат, че биткойн е балон, който в последна сметка ще се спука. Само времето ще покаже какво е бъдещето на биткойн.

Потенциалът на биткойн да се трансформира в аварийна валута на страните е действителен. Две страни към този момент одобриха биткойн като своя аварийна валута - Салвадор и Централноафриканската република.

Фактът, че не предстои на държавен надзор и не може да се печата като елементарните пари, му дава огромно преимущество. Освен това лимитираното предложение значи, че цената му може да продължи да нараства с увеличение на търсенето. Въпреки това биткойнът към момента е в начален етап на развиване и има да извърви дълъг път, преди да се трансформира в аварийна валута на някоя страна.

5. Инвестирайте единствено сумата, която можете да си позволите да загубите

Много специалисти считат, че цените на криптовалутите са мощно волатилни. В резултат на това, в случай че не сте деликатни, може да загубите цялата си инвестиция.

Диверсифицирайте инвестицията си - Не слагайте всичките си яйца в една кошница. Диверсифицирането на инвестицията ви ще ви помогне да се предпазите от загуби, в случай че цената на една криптовалута спадне.

Бъдете търпеливи - Криптовалутите към момента са в ранните си стадии и приемането им постепенно нараства. Може да е належащо известно време, с цел да станат необятно признати.

Изводите

Ако смятате да инвестирате в криптовалути, направете изследване и подхождайте с нараснало внимание. Криптовалутите са високорискова инвестиция, само че също по този начин имат капацитет да генерират огромни облаги. Бъдещето им е нестабилно, тъй че инвестирайте единствено това, което можете да си позволите да загубите.

Тази публикация не е финансов съвет и има за цел единствено да даде позиция за криптовалутите, като капиталови активи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР