Кремъл отхвърли като ирационален призива на украинския президент Володимир Зеленски

...
Кремъл отхвърли като ирационален призива на украинския президент Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Кремъл се разгневи на призива за забрана руснаците да пътуват на Запад

Кремъл отхвърли като несъизмерим апела на украинския президент Володимир Зеленски за възбрана на пътуванията на всички руснаци на Запад, като съобщи, че Европа в последна сметка ще би трябвало да реши дали желае да заплаща сметките за " капризите " на Зеленски, съобщи БГНЕС с позоваване на Ройтерс.

В реалност тази мярка не е препоръчана от Зеленски. През предходната седмица Естония изиска в идващия пакет от наказания против Русия да се включи възбрана за съветските жители да получават визи за влизане в Европейския съюз – новината беше огласена от министъра на външните работи на страната Урмас Рейнсалу. Впоследствие В изявление за The Washington Post Зеленски прикани западните водачи да спрат да позволяват на руснаци да пътуват в техните страни.

" Няма никакъв късмет руснаците да бъдат изолирани от останалия свят, и сложи въпроса дали Европа би трябвало да продължи да поддържа Зеленски ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков без да регистрира действителното авторство на предложенето за възбраната.

" Ирационалността на неговото мислене в този случай е отвън всички граници ", продължи да атакува Зеленски кремълският представител Песков.

" Това може да се преглежда единствено извънредно отрицателно. Всеки опит да се изолира Русия или руснаците е развой, който няма никакви вероятности ", добави той.

Рано или късно Европа " ще стартира да се чуди дали Зеленски прави всичко вярно и дали нейните жители би трябвало да заплащат за капризите му ", сподели още Песков.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР