Кремъл окачестви днес като нелепо и като лоша новина за

...
Кремъл окачестви днес като нелепо и като лоша новина за
Коментари Харесай

Кремъл реагира остро на визовите ограничения на ЕС за руски граждани

Кремъл окачестви през днешния ден като " неуместно " и като " неприятна вест " за жителите на Русия решението на Европейски Съюз да анулира опростения режим за издаване на визи за съветски туристи, съобщи Ройтерс.

Пред кореспонденти представителят на съветското президентство Дмитрий Песков сподели, че Москва обмисля разновидностите за отговор, прибавя Българска телеграфна агенция.

Вчера външните министри на страните от Европейски Съюз се съгласиха да анулират спогодбата с Русия, която разрешава на съветски жители да аплайват за визи за 26-членното Шенгенско пространство по опростена процедура. Причината за решението е съветското настъпление в Украйна. Някои балтийски и северноевропейски страни упорстват за цялостна възбрана за издаването на визи на съветски жители.

" Това е неприятно за руснаците, тъй като ще лишава повече време ще им бъде по-трудно да получат виза ", сподели Песков. " Това е ново неуместно решение в продължаващата поредност от парадокси ", добави той. Говорителят загатна, че Русия може да отвърне по метод, който " най-добре дава отговор на ползите ѝ " и да направи по този начин, че " да утежни обстановката и за европейците ".

Говорителката на външното министерство в Москва Мария Захарова също съобщи, че Русия ще отвърне на " неприятелската политика " на Европейски Съюз, добави ТАСС.

Тя също по този начин означи, че реакцията на Москва ще бъде обусловена от ползите на съветските жители и националната сигурност на Русия. Захарова причисли балтийските страни към " най-неистовите съперници на Русия ", тъй като отиват по-нататък и желаят цялостна визова възбрана за руснаци. По думите ѝ Европа " продължава да затваря клетката си от вътрешната страна и да се самоизолира както от Русия, по този начин и от останалия свят ". Захарова се оплака, че вчерашното решение на министрите от Шенгенската зона " нарушава правилата за свободата на напредване, залегнали в основополагащите документи на ОССЕ ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР