Краят на летните отпуски настъпи и ако сте се поотпуснали

...
Краят на летните отпуски настъпи и ако сте се поотпуснали
Коментари Харесай

Стопете коремчето с доматена диета

Краят на летните отпуски настъпи и в случай че сте се поотпуснали по време на почивката, не се тревожете – има метод бързо да влезете във форма. Любимото мезе за познатата ни ракия – доматите, ще ви оказват помощ и да се отървете от насъбраните килца.

Доматената диета е превъзходен избор за този интервал на годината – на пазарите можете да намерите всевъзможен вид от тях, а и цените им към този момент не са по този начин високи, каквито бяха при започване на летния сезон.

Диетолозите дефинират доматите като извънредно потребни – богати са на доста витамини – съдържат витамин А, К, С, В6. В тях откриваме още фолиева киселина, магнезий, мед, фосфор, тиамин и други Не на последно място, доматите имат малко калории, само че пък са богати на фибри, което ги прави и изключително препоръчвани от експертите във всеки хранителен режим.

Тази диета е подобаваща за хора, които имат високо кръвно налягане. Доматите имат ниско наличие на натрий, което пък оказва помощ за поддържане на естественото равнище на холестерола в организма. Различни изследвания показват, че белтъкът в доматите е доста непосредствен до този на соята, както и на слънчогледа.

Черният дроб пък, чиято задача е да отстрани токсичните боклуци от организма, ще бъде в допълнение подтикван да прави своята работа от естествено съдържащия се хлор в доматите.

С две думи – единствено няколко дни на доматена диета ще ви оказват помощ да възстановите черния си дроб след летните купони. Сярата, която се съдържа в тях, пък ще ви отбрани от цироза.

 Доматен сок

Какво съставлява режимът с домати?

Има няколко разновидността на доматената диета – минимумът за придържане към диетата, който оферират експертите, е три дни. Максималният интервал, в който можете да спазвате диетата, е 10 дни.

Менюто главно включва доматен сок – най-добре по три литра на ден, само че без никаква сол. Можете да си приготвяте и салата от доматите, само че още веднъж без сол или лой – разрешени са единствено лимонен сок и босилек.

През цялото време на режима би трябвало дасе пие и доста вода. Диетолозите дефинират режима като много внезапен – в последна сметка от менюто се изключват всевъзможни храни. Те настояват обаче, че това няма да се отрази на кожата – тя няма да се отпусне и няма да се появят стрии.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР