Кръвопролитие и сълзотворен газ по време на антиправителствени протести в

...
Кръвопролитие и сълзотворен газ по време на антиправителствени протести в
Коментари Харесай

Кръв и сълзотворен газ на протести срещу диктатурата в Иран

Кръвопролитие и сълзотворен газ по време на антиправителствени митинги в Иран, оповестяват " Блумбърг ", " Гардиън " и Си Ен Ен.

Втора нощ на митинги в Ислямската република, откакто държавното управление призна, че по простъпка е свалило украинския пътнически аероплан , което провокира интернационално неодобрение и вътрешна съпротива.
 Еспър: Съединени американски щати не чакат повече ирански офанзиви
Еспър: Съединени американски щати не чакат повече ирански офанзиви

Правителството на Иран има вътрешни проблеми след свалянето на украинския " Боинг "

"Crooked! Crooked! "

Police disperse protesters amid violent clashes Saturday as anti-government sentiments re-emerged outside Amir Kabir University and throughout the streets of Tehran pic.twitter.com/6g8smsRWSC
— QuickTake by Bloomberg (@QuickTake) January 12, 2020
Силите за сигурност ускориха патрулите в страната. Демонстрации се организираха на площад " Азади " и в Shahid Beheshtri University в Техеран, както и в няколко районни града.
 Лъжат, че врагът е Америка, нашият зложелател е тъкмо тук, скандират иранци против държавното управление
Лъжат, че врагът е Америка, нашият зложелател е тъкмо тук, скандират иранци против държавното управление

Демонстрации имаше и в други градове

Видео, оповестено в обществените мрежи, което не може да бъде доказано от " Блумбърг " дали е правдиво, демонстрира конфликти сред протестиращи и силите за битка с безредиците и следи от кръв по съществена улица. Демонстрантите скандираха срещу висшия водач аятолах Али Хаменеи и приканиха страната да се отърве от Революционната армия. Протестиращи оповестиха на видеоматериали, че са осъществявани арести и е употребен сълзотворен газ.

I can't say anything
This is the current situation in Tehran Freedom Square subway!#IranProtests2020 pic.twitter.com/ybJzRFrkXL
— Alireza Azami (@Alireza__Azami) 12 януари 2020 година
Много жители на страната гледат на случая като на иранска покруса. Иран не признава двойното поданство, а доста от пасажерите на самолета са иранци. Иранската телевизия Press TV осведоми, че 147 от 176-те пасажери са иранци, до момента в който канадското държавно управление оповестява, че 57 от починалите са канадци.
 Британският дипломат в Иран отхвърля да е взел участие в митинг против управляващите
Британският дипломат в Иран отхвърля да е взел участие в митинг против управляващите

Той добави, че иранските управляващи са го задържали за половин час

" Ние ще убием тези, които убиха нашите братя ", скандираха недоволни иранци.

Tear gas fired at protesters in Tehran's Freedom Square#IranProtests2020 pic.twitter.com/R5iotFKHPX
— Alireza Azami (@Alireza__Azami) 12 януари 2020 година
Си Си Ен също популяризира клипове, на които иранската полиция употребява сълзотворен газ против протестиращите на площад " Азади ". Патрулиращите служители на реда са въоръжени с водни оръдия и сълзотворен газ. Понякога са употребявани мобилни центрове за задържане.

" Смърт на диктатора " и " Хаменеи, срам. Напусни страната " са дребна част от апелите на недоволните иранци.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп употребява " Туитър ", с цел да призове иранските водачи да не убиват протестиращите.

" Към водачите на Иран - не убивайте вашите протестиращи. Хиляди към този момент починаха и са вкарани в пандиза от вас, светът гледа ", написа " Тръмп в обществената мрежа. " По-важното, Съединени американски щати гледат. Пуснете интернета и позволете на репортерите да бродят свободно. Спрете да избивате вашия популярен ирански народ ", прикани американският водач.

Държавният глава на няколко пъти разгласява известия през уикенда на британски език и фарси, с цел да изрази поддръжката на администрацията за протестиращите.

По-рано висшият водач на Иран аятолах Али Хаменеи прикани за засилено съдействие сред страните в района за справяне с проблемите, за които страната му упрекна Съединените щати.

Иран призна, че по простъпка е свалил самолета , защото си е помислил, че Съединени американски щати водят пълномащабна война против Ислямската република. Техеран е помислил самолета за крилата ракета.

В продължение на няколко дни Иран отхвърляше, че самолетът е свален . Техеран твърдеше, че случаят е вследствие на техническа нередовност.

Всичко 176 пасажери на самолета починаха при злополуката край Техеран.

Вчера посланикът на Англия в Техеран отхвърли да е вземал присъединяване в проява против иранското държавно управление във връзка със сваления украински пътнически аероплан. Иранските управляващи за малко задържаха Роб Макеър , което провокира гневна реакция от страна на Лондон.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР