Кратка информация за оперативната обстановка за пандемията за 17 март

...
Кратка информация за оперативната обстановка за пандемията за 17 март
Коментари Харесай

Ако новият вариант на Омикрон дойде у нас, какво ли ще завари?

Кратка информация за оперативната конюнктура за пандемията за 17 март 2022г., показа на стената си във Фейсбук математикът проф. Николай Витанов.

Ето какво написа той:

" Днес, заради липса на време - коментар единствено за пандемията и то къс. За войната - на следващия ден.

Вие, които четете постоянно тези сводки, сте наясно с деликатния миг, в който се намираме. Времето на огромните спадове на броя нови случаи свърши. Доста ограничения към този момент ги няма. В западна Европа има нова версия на Омикрона и там отново има много случаи. Ако пристигна при нас какво ще завари. Каквото и общоприетия Омикрон - огромен % неимунизирано население и много значителен % инатесто население. Добри предпоставки за развихряне.

Какво му стои отсреща - постоянният сюжет " Хари Селдън ", планиран по този начин, че да се оправи със общоприетия Омикрон. Може ли да се оправи и с новата версия - може. Как - като паднем устойчиво под 1500 случая дневно и се насочим към 1000 нови случая дневно. Така се гаси дифузното разпространяване на вируса и " Хари Селдън " предотвратява развихрянето на новия вид на Омикрона. Ако не стане това, какво?. Планът, свърдан с " Хари Селдън " сработи добре при общоприетия Омикрон.

Ще сработи и при новия вид. Но дано си вържем гащите и де не стигаме до такава степен. По-добре е ограниченията да падат, в сравнение с да се постановат отново. Тъй, че дано да се стягаме и да падаме под 1500 случая дневно, да държим броя под 1500 и да се насочим към 1000. Нали сме тарикати. Хайде, това е пътят да минем метър около новия вид на Омикрона.

Да забележим какво е ситуацията през днешния ден.

1. Базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.93. Под 1 е, значи обсегът на болестта продължава да се свива. Това е добре.

Здравната система продължава да се разтоварва.

2. Няма суперпожар. Броят на новите случаи през днешния ден е висок, само че 14-дневната заболеваемост към момента спада. Това е добре. Под 1500 случая дневно дифузното разпространяване почва да изчезва. Задържим ли под 1000 случая дневно, вероятността да се справем с модифицирания Омикрон е доста огромна. Къде сме по тоя път, можете да се ориентирате и сами. Още не сме в сигурност.

3. Да няма претъпкани лечебни заведения. Няма претъпкани лечебни заведения. Продължават да се освобождават кревати, които се трансферират за други потребности. Няма безпорядък, няма претъпкани лечебни заведения.

4. Да няма цялостен локдаун. Няма цялостен локдаун. Няма и да има. " Хари Селдън " основава предпоставките за рухване на рестриктивните мерки. Но по кое време какво пада, взема решение държавното управление.

5. Смъртността - полекичка спада. Както бе планувано.

6. Украинците и пандемията - идващите украинци не подвигат заболеваемостта. Както бе планувано. Знаете горната граница - до 100 000 украинци идващи на месец няма да повлияят значително на заболеваемостта, в смисъл да извърнат тренда на спад.

7. И така - обществената системата се движи към момента по предначертаната траектория от оповестения ви преди месеци сюжет " Хари Селдън ". Нещата са под надзор. Все още.

Този вид на Омикрона няма да провокира второстепенен пик. Ако държите " Хари Селдън " постоянен, той ще се оправи и с модифицирания Омикрон. Особено би трябвало да се внимава в областите към Гърция.

8. Картите. Както знаете, гледаме какво става около Гърция.

Засега областите там са добре. Имаше огнище на болест в Смолян, само че бавно там се успокояват нещата.

Засега е спокойна ситуацията.

Трябва да държим " Хари Селдън " постоянен с цел да могат случаите да паднат под 1500 дневно и след това под 1000 дневно. С което ще дестабилизираме сюжета на всеобщо разпространяване на модифицирания Омикрон в България. Мисля, че картинката е ясна. От нас си зависи. Помнете - " Хари Селдън " ще свърши работата единствено в случай че го държите постоянен. В прочут смисъл - " Хари Селдън " - това сте вие. Ами като сте вие, смачкайте го най-сетне тоя прокълнат вирус, че и на мен ми писна да се занимавам с него.

Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля. И войната да ви заобикаля.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР