Красивите яркооранжеви плодове, известни като райски ябълки, са сладки като

...
Красивите яркооранжеви плодове, известни като райски ябълки, са сладки като
Коментари Харесай

Райски ябълки за спокоен сън

Красивите яркооранжеви плодове, известни като божествен ябълки, са сладки като мед, в случай че са определени вярно, защото захарта е една четвърт от самия плод.

Затова, в случай че вземете два узрели плода със себе си, можете да не се притеснявате, че ще огладнеете, до момента в който сте на работа. А дружно с силата ще се заредите с скъпи витамини, минерални субстанции и приятност от усета.

Зрелите божествен ябълки съдържат голямо количество бета-каротин – тъкмо той ги оцветява в блестящо оранжево. Бета-каротинът укрепва зрението и забавя стареенето на очите.

Защитете белите си дробове. Същият този бета-каротин се грижи за дихателната ви система и предотвратява развиването на бронхити и пневмония.

Ако сте върл пушач, то райските ябълки са подобаващи за вас. Те са потребни също по този начин и за сърцето. Вкусните плодове укрепват стените на кръвоносните съдове и са потребни за сърдечния мускул.

Благодарение на това свойство райските ябълки стабилизират кръвното налягане и оказват помощ в битката с хипертонията. Те оказват помощ да се справите и с проблемите на стомаха като да вземем за пример стомашното разстройство.

Райските ябълки работят успокояващо при стомашни болки. Колкото и да е необичайно, райските ябълки могат да оказват помощ за по-бързото зарастване на раните.

Разрежете на две една райска ябълка и с вътрешната част наложете раната. Същото важи и за леки форми на изгаряне. Райските ябълки са скъпи за работата на бъбреците и на пикочния мехур.

Магнезият, който се съдържа в оранжевите вкусотии, оказва помощ на организма да изхвърли натриевите соли и по този метод да разтовари бъбреците. За диуретичен резултат изяждайте три плода на ден, като ги редувате с топло мляко.

Ако ви боли гърлото, райските ябълки ще ви оказват помощ. Заради високото наличие на витамин А и витамин С те поддържат имунитета при сезонните настинки.

 Райски ябълки в панера

За да прогоните болката в гърлото, няколко пъти на ден правете гаргара със сок от една райска ябълка, разводнен с една чаша топла вода. Забравете за депресията – за това също ще ви оказват помощ райските ябълки.

Само една райска ябълка на ден ще насити тялото ви с магнезий, който успокоява нервите и обезпечава спокоен сън. Фруктозата и глюкозата, които се съдържат в плода, ще се погрижат за положителното ви въодушевление.

С късче райска ябълка, намачкано и смесено с един жълтък, направете маска против черни точки и разширени пори. Нанесете я върху лицето и след двадесет минути измийте.

Някои харесват райските ябълки тръпчиви, само че в устата се получава неприятно чувство от такива плодове. Ако желаете се насладите на сладкия усет на райската ябълка, замразете плодовете за дванадесет часа и по-късно ги размразете – към този момент ще са станали сладки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР