Кралските военновъздушни сили на Нидерландия изпращат два изтребителя F-35 от

...
Кралските военновъздушни сили на Нидерландия изпращат два изтребителя F-35 от
Коментари Харесай

Нидерландия ни праща изтребители да пазим Украйна

Кралските военновъздушни сили на Нидерландия изпращат два изтребителя F-35 от 5-то потомство в България през април и май, с цел да поддържат дейностите на НАТО за въздушна полиция в Черноморския район.

" Всички старания са ориентирани към деескалация на обстановката в Украйна посредством разговор и дипломация. В последна сметка това е в полза на всички участващи страни. В същото време е значимо да сме готови за нежелания сюжет, при който договарянията се провалят ", сподели нидерландкият министър на защитата Кайса Олонгрен

Въоръжените сили на страната възнамеряват да разположат два от своите съвременни изтребители F-35 и спомагателен личен състав в България в границите на засилената задача на НАТО за Air Policing, заяви БГНЕС. Все още не е ясно обаче в кояавиобаза у нас ще бъдат ситуирани.

Нидерландия е първият съдружник, който употребява изтребители от 5-то потомство в тази задача в Югоизточна Европа. Изтребителите имат голям принос към груповата защита на НАТО, акцентират управляващите в страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР