Кралските наследници на Монако - принц Жак и принцеса Габриела,

...
Кралските наследници на Монако - принц Жак и принцеса Габриела,
Коментари Харесай

Принц Жак и принцеса Габриела подпалиха лодка

Кралските наследници на Монако - принц Жак и принцеса Габриела, възпламениха лодка пред очите на татко си, принц Алберт. Причината за проявата им бе традицията, която повелява всяка година, на 27-и януари кралското семейство да възпламенява лодка, с цел да уважи паметта на Света Девота.

Според легендата, тя била отдадена на вярата си към Бог, само че поради гоненията по времето на императорите Диоклециан Максимилиан били осъществявани гонения против християните. Девота била измъчвана, влачена, а по-късно убите с камъни. Тялото ѝ било запалено, с цел да не може да бъде почитано от никого, само че християните съумели да го спасят и го натоварили на лодка, която била ориентирана в посока Африка с вярата, че там тя ще бъде заровена с нужното почитание. Силна стихия обаче върнала лодката назад в Монако наоколо до манастир Свети Георги, където е повдигнат храм в нейна памет. Тогава се заражда традицията всяка година, на 27-и януари, да бъде запалвана лодка.

 принцеса габриела, принц жак

Принцеса Габриела и принц Жак подходиха с неспокойствие към традицията тази година, като направиха запалването благодарение на татко си. Принцеса Шарлийн не присъстваше на събитието.

 принцеса габриела, принц жак

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР