Кралица Виктория, чието име е Александрина Виктория, е най-популярната кралица

...
Кралица Виктория, чието име е Александрина Виктория, е най-популярната кралица
Коментари Харесай

Седемте пъти, в които кралица Виктория трябваше да умре

Кралица Виктория, чието име е Александрина Виктория, е най-популярната кралица на Обединеното кралство Англия и Ирландия. Тя е на власт до своята кончина.

Историите към живота на великата кралица владеят съзнанието на феновете ѝ и до през днешния ден. Любовта ѝ с крал Алберт е в действителност впечатляваща, а държанието и темпераментният ѝ темперамент пораждат удивление. Историите от живота и ръководството ѝ са образец по какъв начин би трябвало да се държи една същинска жена с власт.

Всички знаят, че против кралица Виктория има няколко несполучливи атентата. Техният брой е седем. Кралицата обаче и за момент не демонстрира какъв брой смутена се усеща от тях. Макар множеството от опитите да не са целели в частност нейната гибел, стресът от това някой да насочи оръжие против теб несъмнено е голям. Кралица Виктория обаче се оправя с него философски.

10.06.1840. Първият опит за ликвидиране е дело на Едуард Оксфорд. Четири месеца след сватбата си кралица Виктория и принц Алберт вършат публично шествие през Хайд Парк. В един миг принцът вижда: дребен озлобен човек, който държи нещо против нас. В същия миг 18-годишният Едуард Оксфорд стреля по кралицата, която е бременна в четвъртия месец. В същата секунда обаче тя се обръща наляво, с цел да огледа един от преминаващите коне. Виктория взема решение, че някой стреля по птици в близкия парк, само че по-късно с смут открива, че арбалетът още веднъж е ориентиран към нея. Стрелецът още веднъж пропуща, тъй като тя се навежда, с цел да избегне стрелата. Младежът е съборен от тълпата и е наказан скоростно. Заради психическите си проблеми е оставен за 24 години в Англия, а по-късно е депортиран в Австралия.

29.05.1842. Само две години по-късни, Джон Франсис се пробва да простреля принцесата. Семейството е на посещаване в параклис в двореца Сейнт Джеймс. В един миг крал Алберт вижда човек, който стои на разстояние с ориентиран към тях револвер. С очите си принцът вижда по какъв начин Джон Франсис стреля, само че оръжието отхвърля. Франсис изпада в смут, бързо прибира револвера в палтото си и изчезва в Грийн Парк.

 Седемте пъти, в които кралица Виктория трябваше да почине

30.05.1842. На идващия ден Франсис към момента не е хванат. Двойката обаче има планувана разходка из Лондон. Изведнъж се чува звук от изстрел, единствено на 5 крачки от каретата на кралицата. Полицаите залавят стрелеца, който още веднъж е Джон Франсис. Мъжът е наказан на гибел посредством обесване, само че кралицата я трансформира на заточение до края на живота му.

3.07.1842. Само седмица по-късно 17-годишният Джон Бийн също взема решение, че е време да ликвидира Виктория. Момчето има тежка гръбначна дисторция и е висок едвам 1.20 метра. Причината за нападението е фантазията за нов живот. Бийн желае смяна и нов късмет за живот, даже подобен, прекаран зад решетките. Той стреля, само че револверът отхвърля. Макар човек от тълпата да го залавя, той съумява да се измъкне. Младежът е открит в дома си и се предава. Пред лондонската полиция той изяснява, че в оръжието имало повече тютюн, в сравнение с барут. Въпреки че не е имало заплаха за живота на кралицата, той е наказан на 18 месеца тежък труд.

19.06.1849. Петият следващ опит се реализира в навечерието на рождения ден на кралицата. Виктория минава през Хайд Парк дружно с три от децата си. В този миг безработният зидар Уилям Хамилтън стреля по царската карета. Няма потърпевши. Малко по-късно Хамилтън споделя, че оръжието било цялостно с прахуляк и той направил това, с цел да влезе в пандиза. Причината е, че му е писнало да е незает. Желанието му се извършва и е заточен за 7 години в пандиза.

 Седемте пъти, в които кралица Виктория трябваше да почине

27.06.1850. Робърт Пейт е остарял познайник на лондончани, в това число и на кралицата. След като завършва службата си като офицер в английската войска, той страда от душевен проблеми. Един ден, до момента в който се разхожда, мъжът се натъква на кралицата, която дружно с децата си била на посещаване на умиращия си чичо. Пейт разбутва събралата се навалица и удря Виктория по главата с бастуна си. Ранена и посинена, Виктория твърди всички, че е добре. Пейт обаче е наказан на седем години в наказателната колония в Тасмания за опит за ликвидиране.

29.02.1872. Артър О`Конър е на 17 години. Докато кралица Виктория е отвън двореца Бъкингам, той прескача оградата и чака каретата ѝ да спре начело. Когато това става, той изскача от прикритието си и насочва револвер към кралицата. Личният ѝ прислужник - Джон Браун, го поваля на земята. По-късно излиза наяве, че револверът на О`Конър е бил негоден, а той не е имал никакво желание да убива кралицата. Наследник на ирландските революционери, той просто желал да я сплаши, с цел да я накара да подпише документ, с който да освободи ирландските политически пандизчии от английските затвори. За действието си обаче мъжът е заточен в Австралия.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР