Кралица Елизабет Втора ще посрещне тази седмица най-самотния си рожден

...
Кралица Елизабет Втора ще посрещне тази седмица най-самотния си рожден
Коментари Харесай

Кралицата посреща най-самотния си рожден ден

Кралица Елизабет Втора ще посрещне тази седмица най-самотния си рожден ден до момента и първи без принц Филип за последните седем десетилетия, заяви електронното издание Мейлонлайн, представено от Българска телеграфна агенция.

Овдовялата кралица навършва 95 години в сряда и ще бъде в компанията на малко на брой от най-близкия си антураж в замъка Уиндзор.

Плановете са формален портрет за празника са анулирани, защото кралицата е в печал във връзка кончината на брачна половинка си. Принц Филип, херцог на Единбург, умря на 9 април, два месеца, преди да навърши 100 години. Погребението му беше в събота.

Британското издание цитира осведомени, съгласно които Елизабет Втора ще прекара рождения си ден като всеки различен ден през последната година. Най-вероятно тя ще отиде до Фрогмор, едно от обичаните ѝ места в Уиндзор, с цел да разноски новите си домашни любимци - доргито Фъргъс и коргито Мюик. В неделя, ден откакто се елементарни с принц Филип, кралицата също е била там. Тя карала сама до Фрогмор, където вишните към момента са отрупани с цвят и пролетните цветя пъстреят в лехите.

Националният печал за херцога на Единбург завърши в неделя, само че кралицата и кралското семейство са в печал до четвъртък.

Няма да има топовни салюти за рождения ден на кралицата, оповестиха от английското министерство на защитата.

Кралицата най-вероятно ще бъде посетена в Уиндзор на рождения си ден единствено от синовете си принц Андрю и принц Едуард, съпроводен от брачната половинка си Софи. Принцът на Уелс Чарлз, херцозите на Кеймбридж Уилям и Кейт и други членове на кралското семейство ще поздравят монарха по телефона.

Кралицата понася философски загубата на обичания си брачен партньор, споделят източници от двореца. Очаква се първият ѝ обществен ангажимент след траура отвън двореца да бъде присъединяване ѝ в откриването на парламентарната сесия на 11 май, когато ще бъде съпроводена от сина си, престолонаследника принц Чарлз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР