Кралица Елизабет IIпрекара последните си дни в Абърдийншър,Шотландияв имението Балморал,

...
Кралица Елизабет IIпрекара последните си дни в Абърдийншър,Шотландияв имението Балморал,
Коментари Харесай

Историята на Балморал: Замъкът, в който кралица Елизабет II прекара последните си дни

Кралица Елизабет IIпрекара последните си дни в Абърдийншър,Шотландияв имението Балморал, частната й резиденция, където е известно, че е се е чувствала най-щастлива, написа " Globalnews ".

Точно както генерации от кралското семейство преди нея, кралицата посети имението на годишно усамотение през лятото.

Септември 1952 година: кралица Елизабет II с принц Чарлз и принцеса Ан на територията на замъка Балморал, Шотландия.Чарлз чества своя 4-ти рожден ден. (Снимка: GettyImages)

Това е мястото, където тя неотдавна назначи новия министър-председател на ВеликобританияЛиз Тръс.

Селското имение от 50 000 акра е и мястото, където тя е отседнала с внуците си Уилям и Хари, когато майка им,принцеса Даянаот Уелс, е убита в автомобилна злополука на 31 август 1997 година в Париж, Франция.

Снимка от 1/9/1972 на кралица Елизабет II, седнала в кабинета си в Балморал с куче под стола си.По време на ръководството си кралицата има повече от 30 коргита, като доста от тях са директни потомци на Сюзън, която й беше подарена като подарък за 18-ия рожден ден от родителите й през 1944 година и беше толкоз обичана, че придружи принцеса Елизабет на медения й месец. (Снимка: GettyImages).

Кралица Виктория, пра-пра-бабата на кралица Елизабет II и брачният партньор принц Албърт, публично са обезпечили закупуването на Балморал през 1852 година за £32 000, съгласно Historic Environment Scotland.

Когато кралица Виктория и принц Албърт правятпървото си посещаване в Шотландия през 1842 година и започватда търсят дом в страната, лекарят на кралицата им препоръчварайона на имението.

Замъкът Балморал в шотландски баронски жанр е издигнат сред 1853-1856 година

Кралица Елизабет II с принц Филип, херцогът на Единбург (1921 – 2021) и техните синове принц Едуард (вторият отляво), принц Чарлз (вторият отдясно) и принц Андрю (вдясно) на територията на замъка Балморал в Шотландия, Обединеното кралство, 20 септември 1979 г.(Снимка: Getty Images).

Дори откакто принц Алберт ненадейно почиваот коремен тиф през 1861 година, кралица Виктория продължавада посещава Балморал всяка година, съгласно уеб страницата на Royal Household.

След като кралица Виктория умира през 1901 година, генерации от кралското семейство не престават да посещават Балморал.

Голяма част от детството на кралица Елизабет е прекарано в Шотландия в имението Балморал.Той се превъръщав обичана резиденция за нея и фамилията й всяка година през месеците август и септември, съгласно Кралското домакинство.

Кралицата с президента Айзенхауер в Балморал.28 август 1959 година

„ Подобно на кралица Виктория, кралица Елизабет обичаше да върви там, с цел да може да се разхожда из провинцията и да се любува на времето със фамилията си “, сподели Каренза Сътън-Бенет, професор в катедрата по британски език в университета в Отава, пред Global News.

„ Замъкът и земята са изключително специфични заради обстоятелството, че са толкоз уединени и разрешават усамотение надалеч от пресата и публичните отговорности “, добави тя.

Английската кралица Елизабет II в замъка Балморал с едно от нейните коргита, 28 септември 1952 година (Снимка: GettyImages)

Само дни преди гибелта си, кралица Елизабет приказва за престоя си в Балморал, до момента в който вечеря с модератора на Общото заседание на Шотландската черква, преподобния доктор Иън Грийншийлдс.

„ Тя имафеноменално добра памет за човек на нейната възраст “,каза той пред Ройтерс.

„ Мисля, че баба е най-щастлива там “, сподели внучката на кралицата, принцеса Юджини, говорейки за Балморал по време на документалния филм " Нашата кралица на деветдесет ".

Принцеса Юджини беше измежду старшите членове на английското кралско семейство, които поздравиха доброжелатели отвън Балморал в събота.Дъщерята на принц Андрю беше забелязана да бърше сълзи, до момента в който чете известия, прикачени към букети с цветя.

Сега периметрите на Балморал са обградени с букети цветя и други знаци на съболезнования, до момента в който нацията върви напред без своя най-дълго управлявал монарх.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР