Кражба на огромна сума от възрастна жена чрез телефонна измама

...
Кражба на огромна сума от възрастна жена чрез телефонна измама
Коментари Харесай

Aло измамници задигнаха близо милион от баба

Кражба на голяма сума от стара жена посредством телефонна машинация проверява полицията в американския град Хилсбъро. 

Оказа се, че добре познатата у нас скица за изнудване на старци посредством позвъняване по телефона и известие за загазили техни близки, се ползва и зад океана. В слуач мошениците са съумели да измъкнат от 82-годишна жена от Флорида цели 700 000 $ (около 1,2 млн. лева), заяви bg-voice.com.  Те убедили дамата, че внучката й има проблеми със закона и се нуждае от нейната помощ. Казали да изтегли пари от банката си и да ги съобщи на пощальон, демонстрират правосъдни документи.

Следователи от окръг Хилсбъро поискали от Uber данните за курсове до дома на дамата. Те са желали името на притежателя на Uber акаунта и информацията за кредитната му карта, дружно с данните за курсовете. Детектив написа, че тези детайлности ще оказват помощ за определяне на измамниците, както и къде са парите. Не е ясно дали честите курсове на Uber до къщата на старата дама са били поради куриера, който е трябвало да вземе парите. Възрастната дама даже е получила позвъняване от млада жена, която се е показала за внучката й. Тя споделила, че е претърпяла автомобилна злополука и има потребност от пари, с цел да излезе от пандиза.

Мъж, който се показал за юрист на момичето, по-късно взел телефона и почнал да приказва с бабата. И двама съумели да убедят дамата да направи 13 тегления от разнообразни банкови клонове, до момента в който не изпразни сметката си. Измамниците съумели да убедят дамата да изясни в банката, че всички тези пари са й нужни за ремонта на дома й.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР