КПКОНПИ прие решения за внасяне на искови молби за отнемане

...
КПКОНПИ прие решения за внасяне на искови молби за отнемане
Коментари Харесай

Комисията на Цацаров с иск за 12 млн. лв. срещу свързан с Божков

КПКОНПИ одобри решения за внасяне на искови молби за лишаване на нелегално добито имущество в интерес на страната в окръжни съдилища в страната на стойност 18 млн. лв..

Един от исковете е за 12.186 млн. лева и е срещу Борис Бекяров, упрекнат за присъединяване в проведена незаконна група, с ръководител Васил Божков, за изнудване, финансови и данъчни закононарушения в изключително огромни размери, рушвет и длъжностни закононарушения.

Бекяров има участия в няколко хазартни компании, съучастник е в компанията " Еврофутбол ".  Той е считан за “мозъка на софтуера в империята на Божков ” и е прочут български филантроп и колекционер на картини. 

Борис Бекяров бе включен в българските " черни описи ", направени откакто Васил Божков бе глобен за сериозна корупция от американското министерство на финансите. Той апелира включването си в описите пред Върховния административен съд. 

В началото на предходната година Бекяров бе арестуван в Австрия. За него има издадена европейска заповед за арест. Някогашният теоретичен служащ от Българска академия на науките бе арестуван на летището в австрийската столица на 1 февруари - 3 дни откакто бе разгласен за търсене и малко преди да излети напълно публично на международно ревю за апарати за
казина в Лондон.

Последните данни за него датират от май 2020 година, когато в медийни изявления бе посочено, че съгласно негови близки той населява жилището си в австрийската столица Виена и чака екстрадиция.

Вторият иск, разгласен от комисията, ръководена от някогашния основен прокурор Сотир Цацаров, е за над 4,3 млн. лева, които се претендират от наследниците на разположение с букви А.М., като КПКОНПИ е открила доста противоречие в приходите. Обвиненията от прокуратурата са за осъществяване на лихварска активност, без надлежно позволение. В исковата молба пред съда са включени и девет недвижими парцела и едно моторно транспортно средство.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР