Който не слуша, го сготвят!Скандален сигнал за ръководството на гранична

...
Който не слуша, го сготвят!Скандален сигнал за ръководството на гранична
Коментари Харесай

Сигнал до Афера: Диктат, дерибейство и корупция в Гранична полиция - Русе

Който не слуша, " го сготвят "!

Скандален сигнал за управлението на гранична полиция - Русе, в който се твърди, че се правят редица нарушавания на служебната активност и корупционни практики.

Авторът на сигнала упреква шефа на РДГП - Русе, че назначава на управителни длъжности лица с ниско равнище на подготвеност, само че с политически подкрепи на ГЕРБ, което през последните години " напълнило " дирекцията със чиновници, доближени до комисар Димитър Чорбаджиев и обвързани с ГЕРБ, които не вършели нищо, само че получавали високи хонорари.

Сигналът е кондензиран с доста смущаващи изказвания за нарушавания на служебната активност, редовно и безпардонно тъпчене на разпоредбите на Етичния кодекс на чиновниците на Министерство на вътрешните работи и основаване на спор в Граничен контролно-пропусквателен пункт Русе „ Дунав мост “.

Представяме ви сигнала без редакторска интервенция, който е изпратен до Веселина Томова и оповестен в уеб страницата:

Здравейте, госпожо Томова!

Инициирам този сигнал към Вас, като медия в която имаме най-голямо доверие!

Относно:неправомерен, несъответстващ властнически управнически модел на управление на комисар Димитър Чорбаджиев – Директор на РДГП - Русе.

Инициираме този сигнал към Вас, като медия в която ние чиновниците от Граничен контролно-пропусквателен пункт - Русе „ Дунав мост “ имаме доверие, че ще дадете публичност и да се уверите, че в РДГП - Русе управлението на шефа на дирекцията е несъответстващо, несъобразено с предоставените му пълномощия и не е в границите на законосъобразността, както и че не се съблюдават правилниците за работа и етичният кодекс на държание на чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

Уверяваме Ви, че под управлението на комисар Димитър Чорбаджиев, в качеството му на Директор на РДГП – Русе, се правят редица нарушавания на служебната активност, които водят до накърняването на престижа на Министерство на вътрешните работи като институция, призвана да опазва публичния ред и сигурността на жителите и представляващи редовно и безпардонно тъпчене на разпоредбите на Етичния кодекс на чиновниците на Министерство на вътрешните работи и основаване на спор в Граничен контролно-пропусквателен пункт Русе „ Дунав мост “.

Във връзка с изложеното се основава порочна процедура за привидна правомерност на същите, като по този метод се сътвориха условия за улеснение и даже толериране на корупционни практики.

Данните за съществуване на последните са многочислени и налични в съответните структури на Д “ВС “ – Министерство на вътрешните работи и ДАНС,но всички сигнали против него са със умозаключение от проверяващите от ГДГП,че са неоснователни,тъй като същият посредством своите властови механизми на шеф влияе върху проверяващите комисии и ги манипулира в негова изгода и вместо да го санкционират или уволнят,те се явяват като негова отбрана, а ние беззащитните чиновници, както той декларира към този момент сме „ сготвени от него “ и уволнени.

Такова надменно отношение и държание, подобен недодялан и циничен речник не подхождат на върховен чиновник от Министерство на вътрешните работи, като същият в качеството си на шеф на личностна основа се саморазправя с мен, целящ моето дискредитиране и уволняване.

Нетърпимо е ситуацията от властническият метод на комисар Димитър Чорбаджиев, шеф РДГП - Русе за несъздадената съответна организация на работа, непросветеност и липса на надзор и неговите „ марионетки “.

Същият е декларирал пред близко негово обграждане, че е „ политическо предопределение “ на Политическа партия ГЕРБ/грубо нарушаване на етичният кодекс от чиновник на Министерство на вътрешните работи и жестоко нарушаване и неспазване на политическия неутралитет от чиновник на МВР/ и е шеф от 2009 година досега.

Назначаване на управителни длъжности защото е ръководител на конкурсните комисии, на некомпетентни чиновници, ползващи се с подкрепи на мощни на деня лица или заради персонални благосклонности на Чорбаджиев, докара до институционална отпадналост на дирекцията.

Това е основна причина за проблемите на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Русе “Дунав мост ”, които към този момент десетина години се задълбочават, а и никой от управителните чиновници не търси решение.

Фактите са:

– километричните опашки от товарни коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ – от десетина години!!!

– блокиране на мостовото оборудване заради скупчване по него на преминаващи товарни коли.

– скупчването на пункта на леки коли през дейния туристически сезон и по празници с няколко почивни дни.

Причини:

– неприятна кадрова политика, провеждана от Чорбаджиев, в случай че изобщо може да се приказва за кадрова политика.

Назначените от него /като ръководител на комисиите/ управителни длъжности лица са с ниско равнище на подготвеност, само че с политически подкрепи на ГЕРБ.

Така в последните години дирекцията се ”напълни ” със чиновници, доближени до Чорбаджиев и обвързани с ГЕРБ, които не правят нищо значително, само че получават високо заплащане, което е доста по високо от това на тези, които работят на терен. Поради изпълнените от Чорбаджиев политически задължения към ГЕРБ за назначенията на нови чиновници, последните стават негови доверени лица, които той стартира и подтиква, за сметка на други, потвърдени експерти, само че неуместни за самият него чиновници, които той / Чорбаджиев/ ги слага в черният лист.

Всичко това основава измежду чиновниците възприятие за неправда и води до дисбаланс в работните колективи. Всяко стимулирано предложение от чиновниците от черният му лист се омаловажава или пренебрегва от Чорбаджиев и като ответна реакция, същият постанова свои несъответстващи решения.

Буди усещане, че в една от промените е контрольор Кремена Тодорова /вече, спечелила по доста противоречив метод състезанието, която е в деликатни прочувствени връзки с Чорбаджиев / като същата се явява сивият кардинал на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Русе поради тези отношения/, което не може да остане неусетно от персоналният състав на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Русе.

Небезизвестен е и обстоятелството, че през 2012 година персонално Чорбаджиев стартира въпросната служителка, като предложи същата да стане заместител шеф промяна и тя зае длъжността пълководец на поделение, макар обвързаността ѝ с лице, което е престъпно проявено /съпругът на Кремена Тодорова-Теодор Тодоров – с криминалистична регистрация/.

Чорбаджиев, Пламен Петков шеф ГПУ - Русе и Радостин Стоянов шеф Граничен контролно-пропусквателен пункт - Русе, като конкурсна комисия, посредством груби операции опорочиха състезанието за шеф промяна и " избраха " точно младши специалист Кремена Тодорова като служителя, който " завоюва " състезанието.

На последващо място методическото управление на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Русе, като конструкция в състава на РДГП - Русе се реализира от бранш Гранични инспекции при РДГП. В бранша би трябвало да са ангажирани чиновници с богат на практика опит в гранично-паспортно визовия надзор, само че там работят чиновниците – началника на бранша – основен контрольор Ивелин Ганев /служителят няма и един ден прослужен на ГКПП/, а другият чиновник – контрольор Полина Григорова, която не е правила граничен – паспортен визов надзор, когато е била на Граничен контролно-пропусквателен пункт Русе, а единствено физическа инспекция на транспортните средства за укрити лица. И двете представени лица, под председателството на Чорбаджиев в комисията за състезания го “печелят ”.

– взимане на еднолични решения от Чорбаджиев за работата на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Русе

Лично той дефинира състава на дежурните смени на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Русе, по искане на неговите доверени чиновници, без да се регистрира нуждата от отмерено систематизиране на персоналния състав, съгласно опита и рутината. Показателен и методът, по който се реализира ротацията в промените – устни инструкции, дадени от Чорбаджиев на Пламен Петков - шеф на ГПУ - Русе и Радостин Стоянов - шеф на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Русе, с имената на чиновниците, които би трябвало да бъдат разместени и в коя промяна.

Отговорни за това са:

– шеф РДГП РусеДимитър Чорбаджиев – за несъздадена съответна организация на работа в дирекцията и липса на надзор.

– шеф ГПУ Русе Пламен Петков – индиферентност от проблемите и липса на надзор.

– шеф Граничен контролно-пропусквателен пункт Русе Радостин Стоянов – за недобра организация на работата на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “, мързел и липса на надзор.

Благодарение на въведеният от него властнически режим се сътвори порочната процедура за политически кадрови назначения в РДГП - Русе, и е толкоз доста овластен и разяден от корупция и корупционни схеми и се счита за недостижим с помощта на неговите властови способи на ръководство.

Имам добита и доказана информация, че шеф РДГП – Русе комисар Димитър Маринов Чорбаджиев се е облагоденствал и е злоупотребявал със служебното си състояние в качеството си на шеф РДГП - Русе/регионална дирекция гранична полиция Русе/, като при прекосяването му през държавната граница в посока Република Румъния през Граничен контролно-пропусквателен пункт - Русе.

Инициираме този сигнал към Вас, като най – високата инстанция в която имаме доверие, че ще предприеме нужните дейности и извърши нужните инспекции, с цел да се уверите, че в РДГП - Русе управлението на шефа на дирекцията е несъответстващо, несъобразено с предоставените му пълномощия и не е в границите на законосъобразността, както и че не се съблюдават правилниците за работа и етичният кодекс на държание на чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

Чорбаджиев е минал “Дунав мост ” с персоналния си лек автомобил с рег. № Р9250КВ и не е заплащал такса за мостовото оборудване от 01.01.2017 година /такса събирана от Агенция Митници отдел ПТРР/ с което е ощетявал републиканския бюджет.

Тази информация е тествана при Агенция Митници за осъществени заплащания на автомобила и сравнение с показаните му уведомления за пътешестване в чужбина на съображение чл.18 ал.4 от Закона за отбрана на класифицираната информация.

Същият също по този начин не е предоставял документите си и тези на лицата пътуващи в автомобила за инспекция в автоматизираните осведомителни масиви на Министерство на вътрешните работи,с което е основал предпоставки, че е допустимо да транспортира лица с наложени ограничавания за овакантяване на страната,укрити лица и неразрешени предмети, защото в качеството си на шеф не е разрешавал да му бъде осъществена гранична инспекция за укрити лица и предмети,което е жестоко дисциплинарно нарушаване от негова страна.

Като допълнение мога да доуточня, че шеф РДГП - Русе при реализиране на персоналните си пътувания в Румъния не е предоставял СРМПС с което пътува, персоналните си документи, както и тези на лицата пътуващи в автомобила с него за инспекция в автоматизираните осведомителни масиви на Министерство на вътрешните работи / ”АИС – Градска канализация ”/ “Н.ШИС II ”// пред чиновниците извършващи гранична инспекция от българска страна, както и на чиновниците извършващи гранична инспекция от румънска страна в / eSif /, както на излизане от страната по този начин и на влизане в страната.

Може би Ви е известно при натоварен трафик може да е имало несистематични гранични инспекции, без наложителна инспекция в АИС – „ Градска канализация “ и АИС „ АНД “, само че това няма по какъв начин да бъде за всички интервали на неговите пътувания.

Ще Ви дава разпечатка/неофициално направена справка/ на книжен притежател за заплатена такса мостово оборудване на лек автомобил с рег.№ Р9250КВ /BG/ за интервала от 01.10.2020 година до 22.11.2022 година от системата BICIS на отдел ПТРР при Териториална дирекция Митница - Русе при Агенция Митници.

Поради непредставянето на документите си персонални и на МПС с което пътува комисар Чорбаджиев и документите на пасажерите в автомобила на чиновниците от дежурната промяна и за двете страни /България – Румъния/ информация за броя на визитите му в Румъния може да бъде изискана посредством СКЦ – Гюргево информация от CNAIR /Compania Nationala de Admistrare a infrastructure Rutiera-Romania – автоматизирана осведомителна система пътна карта на румънската пътна инфраструктура/ и да се направи параленост с броя на пътуванията на лек автомобил с рег.№ Р9250КВ /BG/ за интервала от 01.01.2017 година до 22.11.2022 година, през мостовото оборудване и заплатена такса за мостовото оборудване при системата BICIS на отдел ПТРР при Териториална дирекция Митница - Русе при Агенция Митници.

От извършите информация, като са съпоставени съобщение за пътешестване в чужбина на съображение член 18, алинея 4 от ЗЗКИ подадени от комисар Димитър Чорбаджиев със справката от CNAIR /Compania Nationala de Admistrare a infrastructure Rutiera-Romania – автоматизирана осведомителна система пътна карта на румънската пътна инфраструктура/ на лек автомобил с рег.№ Р9250КВ /BG/ и информация за платени такси мостово оборудване от системата BICIS на отдел ПТРР при Териториална дирекция Митница -Русе при Агенция Митници, се открива,че същият не е заплащал такса за мостовото оборудване събирана от Агенция Митници с което е ощетил републиканския бюджет със стотици левове.

Считам,че е налице закононарушение по чл.282 от Наказателен кодекс и чл.283 от Наказателен кодекс

Възложена е на инспекция, само че поради неговите властови механизми на шеф тази инспекция може да се потули,образувана е прокурорска инспекция по разказа на окръжна прокуратура Русе, само че и тя също може да се неглижира и потули,затова давам публичност на случая посредством Вас и Вашата медия, тъй като Ви имам безпределно огромно доверие.

Директор РДГП – Русе комисар Димитър Маринов Чорбаджиев употребява служебни транспортни средства на РДГП - Русе /регионална дирекция гранична полиция Русе/, с цел да транспортира от ГКПП-Русе Дунав мост сина си и негови със студенти до домовете им и ангажира чиновници от РДГП - Русе /гранични полицаи/,вместо същите да реализират патрулно-охранителна активност по защитата на държавната граница и битката с незаконните мигранти, а играят ролята на безвъзмездни таксиметрови услуги в интерес на шеф РДГП – Русе комисар Димитър Маринов Чорбаджиев, с което същият още веднъж ощетява държавният бюджет.

Използва също по този начин длъжностен транспорт от поверената му дирекция с цел да транспортира строителни материали да домът му, което е неприемливо и също по този начин ощетява държавният бюджет и го употребява за персонално облагоденстване.

Недопустимо е началник и шеф на РДГП - Русе от подобен сан да дава подобен образец на подчинените си.

Комисар Чорбаджиев вследствие на своите детски решения води до умишлени усложнения на пропускателната активност през граничен пункт Русе Дунав мост, което се отразява отрицателно на институцията Гранична Полиция.

В тази връзка Ви апелирам посредством Вашата медия да дадете публичност по по този начин изложените обстоятелства и условия във връзка с шеф РДГП-Русе Димитър Маринов Чорбаджиев,положението е нетърпимо и е отвън надзор.

Известно е, че има постъпили данни в Министерство на вътрешните работи в това число и за корупционно държание от страна на последния, които могат да бъдат тествани и доказани по надлежния ред, само че същите се бавят и де факто и са безрезултатни!

Оставам разполагаем при нужда да бъдат предоставени съответни обстоятелства и условия по отношение на гореизложеното!

Още доста обстоятелства мога и ще Ви бъдат предоставени.

Благодаря Ви авансово госпожо Томова.

На Ваше разположение съм.

С почитание, адресант на сигнала Д. Т., град Русе
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР