Коя е любимата ви приказка. А знаете ли защо?Всеки един

...
Коя е любимата ви приказка. А знаете ли защо?Всеки един
Коментари Харесай

Кой съм аз според любимата си приказка

Коя е обичаната ви приказка. А знаете ли за какво?

Всеки един от нас носи детето в себе си, което се демонстрира в друг миг от живота ни. В обществото е признато да се четат приказки на малчуганите, освен това най-често преди лягане и тъкмо в това се състои тяхната магия. Неслучайно това е един от най-древните способи за предаване на вербален опит от по-възрастните към децата.

Замисляли ли сте се за какво това е по този начин?
Отдавна е потвърдено, че приказката има доста по–силно въздействие върху душeвността, по-конкретно на подсъзнанието, за което даже не подозираме. Този факт утвърждава Карл Юнг в своята Аналитична логика на психиката. Той създава лечебен способ, който посочва „ Приказкотерапия “. Чрез нея се откриват 16 архетипа, които живеят във всеки един човек и се демонстрират в разнообразни обстановки от битието му.

Животът може да се преглежда като “реална приказка ”, в която героите, които избираме имат разнообразни качества и качества. Коя е обичаната ви приказка от детството и за какво? Ако се замислите ще откриете, че характерностите, които има даден воин от вашата приказка се синхронизират с вашите.

Например: Ако на един мъж му е обичана приказката: „ Красавицата и звярът “ и по-конкретно като книжовен воин Звярът, значи, че той постоянно се усеща уединен, печален, неразбираем. Потиска своите усеща и страсти, и не умее да ги показва към обичани си хора. Загубил е вяра, че ще бъде свестен и признат в обществото като подобен, какъвто е. Дори и да наподобява обществен и отзивчив, постоянно това е единствено маска, която употребява, с цел да прикрие своите дълбоки секрети.

Когато жена се оприличава с литературния облик на Пепеляшка , това демонстрира, че постоянно в живота й, е липсвала поддръжка и схващане от околните, фамилията, изключително в ранно детство. Тя живее в горест и заблуда, очаквайки да бъде „ избавена “ посредством любовта, получена oт мъжа до нея. Често може да попада на разнообразни сътрудници, от които да има огромни упования, които в следствие се трансформират в отчаяние. Стигайки до разлъка с тях, „ Пепеляшка “ го претърпява доста прочувствено и дълготрайно време, а най-после се усеща самотна, изоставена и неразбрана.

Използвах тези два литературни герои, тъй като приказките, в които вземат участие са известни и задоволително срещани като обичани облици на хората. Този образец е къс разбор на това, по какъв начин би могла да бъде употребена приказкотерапията, посредством способ в логиката на психиката. Разбира се може да има и други смисли, които се дефинират строго самостоятелно от експерта по време на среща. Освен при възрастни, приказкотерапията оказва доста удобно влияние върху душeвността на детето, тъй като посредством приказката му се предават нужните морални правила и държание в живота. Разказването и четенето на разнообразни разкази, притчи и басни способства за насърчаване на детската фикция и креативно мислене. Също по този начин по този метод, приказката оказва помощ на детето да се пребори със своите страхове, по-лесно да трансформира съзнанието си като има образец за това по какъв начин може избрани характерности на личността да бъдат изменени, да се трансформира в по-смел воин като построи темперамент.

Приказкотерапията е част от арт-терапията и може да бъде употребена в разнообразни тренинги, психо-социални съвещания, както и под формата на самолечение. Чрез нея можем да научим повече за своята персона, да се изразим и покажем индиректно и друга част от самите себе си. Тя ни оказва помощ да се свържем със своето „ несъзнавано “, тъй като то работи и схваща само посредством знаци и асоциации. За благополучие можем да научим съзнанието си да борави със символно значение и по този начин да проучваме черти от характера, страсти, модели на държание, с цел да бъде открит казусът, залегнал вътре в нас. Сега към този момент знаем, че приказките не са единствено за децата, само че и за нас – възрастните. Всеки един от нас е основният воин на своята приказка и какъв ще бъде краят й, избираме единствено ние!

Инфо: https://psiholozi.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР