Кой загуби най-много от срива на пазара на криптовалути тази

...
Кой загуби най-много от срива на пазара на криптовалути тази
Коментари Харесай

Милиардерите, които загубиха най-много от срива на биткойна

Кой загуби най-вече от срутва на пазара на криптовалути тази година? Този въпрос си задават мнозина на прага на новата 2023 година Без подозрение светът изпраща една от най-предизвикателните години за криптопазара. Само за 12 месеца цената му падна с 65% – от 3 трилиона до 900 милиарда $. Това, от своя страна, нанесе големи загуби на самостоятелните вложители.

През ноември 2021 година пазарът на криптовалута претърпя същинско Елдорадо. Стойността на един биткойн беше 68 хиляди $, вложителите го определяха като бъдещето на парите и най-досетливите натрупаха съществено положение. Само за една година обаче обстановката се обърна на 180 градуса, написа Well.

Година по-късно биткойнът струваше малко под 18 000 $. Целият пазар на криптовалута загуби към 65% от цената.

Спукването на криптобалона е петата по величина финансова злополука в историята, оповестиха анализаторите на Bank of America.

Поглеждайки към най-големите вложители в криптовалута, там се открояват и най-сериозните потърпевши.

Чанпенг Жао загуби 82 милиарда $

Според Crypto Presales Жао е изгубил най-вече от всеки различен вложители в криптопазара. Макар положението му да е поолекнало с 82 милиарда $, той към момента има 14,6 милиарда $, с които да претърпява. За да избави промишлеността, наскоро предприемачът разгласи, че ще налее в нея солидни средства.

Сам Банкман-Фрайд загуби 26 милиарда $

Името на Сам Банкман-Фрайд ще се чува дълго време. Колапсът на неговата криптоимперия е скъп урок за всички и провокира резултат на доминото, изхвърляйки от бизнеса още компании.

През януари компанията на SBF беше оценена на 32 милиарда $. През ноември, след срутва на биткойна, тя банкрутира в границите на три седмици, а предпримечът загуби 94% от благосъстоянието си единствено за един ден.

Браян Армстронг загуби 4,7 милиарда $

Армстронг е основен изпълнителен шеф и съосновател на Coinbase - една от най-популярните тържища за криптовалута в света. Като подобен, той също е измежду най-големите ощетени от турбуленциите на криптопазара.

Според Crypto Presales благосъстоянието на Армстронг е намаляло с 4,7 милиарда $ от миналогодишните 6,6 милиарда $ вследствие на срутва през ноември.

Гари Уанг загуби 1,7 милиарда $

Като съосновател на FTX, Гари Уанг загуби доста по-малко пари от Сам Банкман-Фрайд, само че това едва ли го успокоява. Уанг беше най-младият човек, който се появи в листата на най-богатите 400 на Forbes през 2022 година Текущата му чиста стойност сега е почти 4,2 милиарда $.

Крис Ларсен загуби 1,3 милиарда $

Крис Ларсен е съосновател и един от членовете на борда на платформата Ripple, която дава на фирмите бизнес решения, основани на криптовалути.

В началото на 2022 година положението на Ларсен беше оценено на 4,3 милиарда $. Година преди започването на 2023 година то към този момент е 3 милиарда $.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР