Кой ще издава тези свидетелства за почтен и непочтен? И

...
Кой ще издава тези свидетелства за почтен и непочтен? И
Коментари Харесай

Иван Гарелов: Кой ще издава тези свидетелства за почтен и непочтен?

" Кой ще издава тези свидетелства за честен и нечестен? И по какъв начин ще работиш в един парламент с тези, с които не си в коалиция, са нечестни? Мисля, че тези красиви изречения са безсъдържателни ". Този коментар направи пред БНР журналистът Иван Гарелов.

" Отказът на " Продължаваме промяната " за авансово коалиране с " Демократична България " може да е изненада за Христо Иванов, само че новата партия не значи, че като продължава смяната, ще направи същите неточности като досегашните партии на смяната, които бяха в Народното събрание ", счита той.

" Ако " ИТН " запазят първото или второто място в идващото Народно заседание, а новата групировка е на трето или четвърто, не можем да чакаме " Продължаваме промяната " да дефинира бъдещата политика ", сподели още журналистът.

Иван Гарелов разяснява и идните президентски избори, като изрично акцентира, че няма подозрение за това, че левите гласоподаватели са " за " Румен Радев и Илияна Йотова :

" Въпросът е дали ще се мине през унижението при минаване през някакво координиране - игри на горделивост. Трябва да се надмогне самолюбието на едната и на другата страна (БСП и президента - б.р.). Те са основани един за различен. Българска социалистическа партия не може да се сърди на Радев за това, че търси да разшири периферията на своите гласоподаватели и в дясно-център, като считат, че това е ориентирани против Българска социалистическа партия .... Трябва проверка на гордостта кой на кого е длъжен ".

По думите на журналиста Бойко Борисов се опасява да бъде претендент на ГЕРБ за президент, с цел да не загуби от Радев и " това да го изхвърли напълно от политиката ".

" Не виждам подобаващи фигури за претенденти на ГЕРБ и десните, по тази причина те се прикриват зад пояснения, че още обмислят ", уточни Гарелов.

В идващият парламент няма да има място за оттегляне , съобщи той и акцентира, че хората няма да простят, в случай че още веднъж не се сформира държавно управление. Според него невъзможността да се сформира кабинет би означавало и отвод от демокрацията.

Интервюто на Людмила Железова с Иван Гарелов в предаването " 12+3 "  можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР