Кой не обича мекиците на баба. Мнозина от нас обаче

...
Кой не обича мекиците на баба. Мнозина от нас обаче
Коментари Харесай

Мекиците на баба стават здравословни. Рецепта

Кой не обича мекиците на баба. Мнозина от нас обаче се тормозят да си ги подготвят, тъй като тестените произведения са най-бързият метод за повреждане на фигурата. Но…бялото брашно към този момент елементарно може да бъде сменено със здравословни артикули. А усетът да остане паметен.

Ето една отлична рецепта за мекици от лимец и оризово брашно:

брашно от лимец - 300 г брашно от ориз - 300 г кисело мляко - 400 г яйца - 2 бр. сода бикарбонат - 1 ч.л. сол - 1 ч.л. зехтин

Брашното от лимец се разбърква доста добре с брашното от ориз. Киселото мляко се разбърква с вилица, до момента в който стане на гъста течност. Прибавя се содата. Бърка се 3 мин. до цялостното разтваряне на содата и кипване на сместа.

Яйцата се разбъркват на пяна. Прибавят се към киселото мляко. Разбърква се доста добре.

Солта се прибавя към брашното. В средата на брашното се прави кладенче, в което се изсипва сместа.

Замесва се тестото за мекички, като в случай че е лепкаво, се прибавя малко брашно от ориз. Слага се в купа и се завива с фолио за свежо предпазване.

Оставя се в ледник за 12 ч.

Преди да се употребява, се изважда от хладилника за 30 мин. на стайна температура.

Зехтинът се загрява на междинна температура. От тестото се оформят мекици, като се изпържват до златисто от двете страни. Поднасят се, до момента в който са още топли. Гарнират се с обичаното сладко, лютеница, сирене и др.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР