Кой настоява за излизане на Армения от ОДКС?Съгласно данните от

...
Кой настоява за излизане на Армения от ОДКС?Съгласно данните от
Коментари Харесай

Защо започна митинг в Ереван след посещението на Пелоси

Кой упорства за излизане на Армения от ОДКС?

Съгласно данните от другите източници, от 100 до петстотин души са излезли на един от централните площади в Ереван - Площада на свободата - с искане за излизане на Армения от Организацията на контракта за групова сигурност. Сред уредниците на митинга са Националдемократическият полюс (съюз от няколко партии) и Европейската партия.

Някои от участниците в акцията развяваха пъстрите флагове на Съединени американски щати и националните флагове на страната си. Граждани с плакати на британски " Сбогом ОДКБ, добре пристигнала МННА! ". Последното редуциране значи „ Основен съдружник отвън НАТО “ – по този начин се назовават съдружниците на Съединени американски щати отвън алианса. Виждаха се и лозунги, които съдържаха директни обиди към ОДКС.

Основното искане на протестиращите към държавното управление, ръководено от Никол Пашинян, е бързо излизане от тази организация за групова сигурност, която в този момент включва 6 републики от някогашния Съюз на съветските социалистически републики. И чийто Съвет /ръководния орган/ сега се управлява от арменския министър председател.

Защо е нужно излизане от ОДКС - с цел да стартират, съгласно уредниците на митинга, договаряния с „ действителните “ съдружници. И кои са тези съдружници?

От позиция на протестиращите несъмнено не е Москва, от която задачата на ОДКС, ръководена от началника на Генералния щаб генерал-полковник от съветската войска Анатолий Сидоров, дойде в Ереван предходната седмица. Целта на задачата беше да изследва събитията към неотдавнашната ескалация на спора сред Армения и Азербайджан на границата сред двете републики, при който починаха десетки хора и от двете страни.

Показателно е, че в петък, 16 септември, секретарят на Съвета за сигурност на Армения Армен Григорян съобщи, че страната му е очаквала и продължава да чака „ военна и военно-политическа помощ “ от ОДКС. Според него републиката се нуждае от подобаваща поддръжка, с цел да отбрани личния си суверенитет и да изхвърли азербайджанските елементи от територията на Армения. По-късно ръководителят на Съвета за сигурност изрази отчаяние, че ОДКС не бърза да даде нужната поддръжка.

Но на думи ръководителят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси, която дойде на малко публично посещаване в арменската столица, даде обещание всякаква помощ на Ереван. С което " инцидентно " съответства митинга в центъра на града.

Струва си да напомним, че единствената съветска военна база в Кавказ, 102-та съветска военна база в град Гюмри, се намира в Армения (която стои там повече от четвърт век). Единствената друга съветска въоръжена мощ наоколо е съветския мироопазващ контингент, който застана сред воюващите страни в Нагорни Карабах след утежняването на обстановката там предходната есен.

Очевидно нито Москва, нито Ереван, нито Баку имат потребност от война в Закавказието. Но за посетителите оттатък Океана тя наподобява напълно своевременна и подобаваща - по-специално, с цел да отклони вниманието и силите на Русия, която организира СВО.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР