Кой изневерява повече - мъжете или жените? Ако сте жена,

...
Кой изневерява повече - мъжете или жените? Ако сте жена,
Коментари Харесай

Говорят психотерапевтите: Какво мотивира изневярата при жените и при мъжете

Кой изневерява повече - мъжете или дамите? Ако сте жена, най-вероятно уверено ще заявите, че мъжкият пол е най-склонен да кривва от правия път и да търси женско внимание отвън връзката си. Нещата обаче надалеч не са толкоз елементарни. 

Ясен отговор на този въпрос няма. Истината е, че всеки пол е податлив към невярност и може да открие разнообразни аргументи за това, научаваме от психотерапевта Димитрина Митрева в предаването " На кафе ". 

" Изневярата се случва по няколко аргументи. Много постоянно изневярата се случва заради полова, интимна незадоволеност при двата пола. И тогава човек поглежда встрани. Просто има нужда, която е незадоволена, и си пробва да я задоволи някъде, " изяснява Митрева. 

Според психотерапевтката схващането, че мъжете изневеряват повече прозилиза от това, че тях в действителност по-лесно и по-често ги хващат в невярност. 

" Тъй като дамите са доста по-добри в умеенето да лъжат и доста по-добре структурират лъжите и версиите си, дамите ги хващат доста по-рядко в невярност, в сравнение с мъжете. И от тук битува това мнение, тъй като вие вярно си мислите на пръв взор, че мъжете изневеряват повече, само че в действителност просто мъжете ги хващат по-често, хващат ги по-лесно, тъй като, аз на това му споделям - да изневеряваш качествено. Просто не изневеряват качествено и доста елементарно се схваща, което към този момент пък води до доста проблеми, "  отбелязва Митрева. 

В тази връзка психитерпевтката дава и един потребен съвет. Един от методите да схванеш дали някой те лъже, е да му задаваш един и същи въпрос още веднъж и още веднъж и още веднъж, само че дефиниран по друг метод.  По този метод той рано или късно ще се обърка в лъжите си и ще каже истината. 

 невярност iStock

В общите линии има няколко водещите аргументи мъжете да изневеряват. Най-често това се случва заради полова и прочувствена неудовлетвореност - когато не се усеща зачетен, когато не се усеща важен, когато не се усеща по този начин окуражителен.

" Всяка дама би трябвало да знае, че това е доста значимо, в случай че желае да има хармонични връзки. Но също мъжете са и доста полови същества, несъмнено, и изневеряват, когато имат полова незадоволеност. Аз персонално одобрявам това като най-оправданата изневера. Защото това е инстинкт, това е предпочитание, това е нужда и нужда и в действителност има дами, апропо, които не могат да откликнат на това. Тях все ги боли глава, все не им е добре, те не обичат интимността, " изяснява Митрева. 

 невярност Unsplash

" Има и друга причина, поради която мъжете изневеряват и може би всеки познава такива хора. Това са едни мъже, които стартират гладко да се изкачват по стълбичката на триумфа, които последователно получават от ден на ден и повече пари и власт. Това са два доста значими фактора за невярност, при които изкушенията стартират да дебнат отвред. Дори да не са доста нартистични, стартират да получават нартистични личностови черти в този развой. И в действителност го вършат значително поради егото си. Защото е доста елементарно и защото смятат, че го заслужават. Започват да си имат вяра, че всичко е поради тях, а то не е. То е поради пари и власт, " продължава тя. 
 image2_16x9.png Меркурий влиза в Риби: защо да внимавате и кои 3 зодии ще преживеят сериозна смяна На фокус
Всъщност мъжете изневеряват и когато са в житейски и в личностови рецесии. Изневеряват доста в интервала на по този начин наречената рецесия на възрастта, когато претърпяват някакви заболявания, когато се срещат със гибелта, когато получават неприятни и тежки диагнози. " Тогава са доста склонни да изневерят, тъй като в тях се поражда доста мощен инстинкт и предпочитание към еруса, който е нагона на живота, нагона на сексуалността, с цел да може да повярват, че още стават, че още ги бива, че още са в играта. И тук е огромния абсурд, когато фамилията претърпява доста огромна компликация, доста тежки диагнози, гибел, доста необяснимо тогава, " споделя също психотерапевтката. 

 секс връзка невярност iStock

Що се отнася до дамите, те доста постоянно изневеряват от възмездие. " Много постоянно дамите изневеряват, тъй като им е било изневерено. Това е тяхното възмездие по линия неговото. Друг път отново отмъщават с това. Ако, примерно, мъжът се държи неприятно с тях, неглижира ги, само че там към този момент работят и други механизми. Но доста честа причина за женската невярност е отмъщението, тъй като дамите са доста прочувствени, " споделя Митрева.



" Изневеряват също и по други аргументи - тъй като от време на време се случва по този начин, че някакси мъжете стопират да ги зачитат. Спират да им обръщат внимание. Спират да ги виждат като че ли. Жената обезверено има потребност от това да бъде видяна. И в такива моменти може да излезне шанса на всеки, който може да влезне в обстановката по един подобаващ метод, " продължава тя. 

 невярност

Жената е склонна да изневери и от неустановеност. " Например, в случай че дълго време е в връзки, които не не престават по някакъв логически метод - не се случва брак, не се случват деца, не се случва някаква стъпка напред в връзките. Или мъжа по някакъв метод има държание, с което я кара да се усеща несигурна, да вземем за пример, доста постоянно флиртува, " изяснява Митрева. 

Чуйте от видеото още от забавната полемика по тематиката за изневерите в предаването " На кафе ".
 7-те типа невярност и по какъв начин да ги разпознаете  7-те типа невярност и по какъв начин да ги разпознаете  7-те типа невярност и по какъв начин да ги разпознаете  7-те типа невярност и по какъв начин да ги разпознаете
За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook , последвайте ни в Instagram , намерете ни в TikTok .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР