Кой е най-богатият министър. Кой партиен лидер къта най-много? Отговор

...
Кой е най-богатият министър. Кой партиен лидер къта най-много? Отговор
Коментари Харесай

Парите на властта! Милионер в кабинета

Кой е най-богатият министър. Кой партиен водач къта най-вече? Отговор на тези въпроси даде през днешния ден Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество. Тя разгласява приходите на властта, за които висшите държавници са длъжни да се регистрират.

Президентът Румен Радев разполага само с парични средства - близо 221 хиляди лева, включително спестявания и трудови приходи. Има и едно обвързване, което е на стойност 10 хиляди лв..
-->
Радев има 5 000 лева налични средства. Той разполага с 198 000 лева на влогове в банки. Декларирал е трудови приходи - 17 628 лева и отговорности: кредитна карта - 10 000 лева

Председателят на Народното събрание Росен Желязков заявява 8 жилището, някои от тях в съсобственост, добити до 2018 година от завещание, дарения, подялба и упражнено право на градеж. Желязков има автомобил и мотор. Разполага с близо 160 хиляди лв. налични средства и банкови влогове.

Желязков има и къща с двор в София, ателие и студио в София и Чепеларе, както и вила с вилно място в Самоков. И още: два гаража, две мазета и две ниви.Председателят на Народно събрание има и капиталов заем - 308 000 лева

В своята имотна декларация министър председателят Николай Денков заявява 5 жилището и 4 гаража в съсобственост, като двата жилището и двата гаража са добити през 2022 година Има и къща с двор и гараж в Панагюрище. Разполага с банкови сметки - близо 38 хиляди в лв., а в евро малко над 3 хиляди.

Вицепремиерът Мария Габриел е оповестила 1 161 058 лева на влогове в банкови сметки. Габриел има един апартамент. Той е 160 кв. м. с 2 паркоместа с обща повърхност 26 кв. м. Придобити са през 2021 година за 369 335 лева

Бившият ни еврокомисар е заявила още, че дружно със брачна половинка си е употребила чартърен жилища в Брюксел и в Страсбург против 27 823 лева цена по контракт за всеки.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заявява само спестявания. Близо 315 хиляди лв. от трудови приходи и близо 228 хиляди лв. в банкови сметки, като за генезис на средствата е показал компенсации от заплати, болнични и необработен отпуск.

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната ” Кирил Петков заявява апартамент от 83 квадрата в София, с безплатно право на прилагане. Два американски и два английски автомобила в съсобственост със брачната половинка му Линда Петкова. Като налични средства от заплати, Петков показва, че има 50 хиляди $. Декларира и банкови сметки - с 20 хиляди лв. у нас, и сметка в чужбина със 700 хиляди $, също от заплати.

За първи път Слави Трифонов подава декларация пред Антикорупционната комисия, откогато е ръководител на партия „ ИТН ”. В София през 2022 година той придобива къща с двор за близо 1 милион 318 хиляди лв., като за генезис на средствата показва ликвидационен дял. Трифонов разполага с над 1 милион лв. от заплати, авторски права и дивиденти. Декларира и две банкови сметки в България: близо 3 милиона и 900 хиляди лв. и близо 2 милиона и 800 хиляди сметка в евро.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР